Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице дербијем започињу годину

Година за нама била је релативно успешна за црвено-беле одбојкашице. Одбрањен је Куп, док је пехар за најбољег у домаћем првенству отишао у руке Визуре, као и трофеј Суперкупа. После новогодишњих и божићних празника очекују их нови изазови, а први од њих је дуел са Визуром, у оквиру 11. кола Суперлиге Србије.

Наше одбојкашице су већ два пута ове сезоне одмериле снаге са ,,Ајкулицама“. На отварању сезоне у дуелу у Суперкупу Визура је славила са 3:0, а ништа мање убедљиве нису биле ни у другом колу домаћег такмичења (исто 3:0).

Визура је годинама била близу врха да би коначно прошле сезоне (под именом Партизан Визура), успела да освоји Суперлигу, и самим тим избори учешће у Лиги шампиона. У најелитнијем европском такмичењу и даље наступају као Партизан Визура, и до сада имају три пораза, без победе и уз сет количник 2:9. Међутим, на домаћој сцени су главни фаворити за оба трофеја и за сада им прилично добро иде. У Купу су се пласирали међу четири најбоље екипе и ту се може очекивати нови дуел ова два тима, док у првенству имају само један пораз (Од НИС Спартака, 3:2), уз девет победа и свега шест изгубљених сетова. Годину су завршиле учешћем на пријатељском турниру у Цириху, где су имали прилику да играју са веома јаким екипама (Волеро, Молико..) и заузеле су шесто место.
Највећа узданица плаво-белих је и ове године Тијана Бошковић. Са просечно 14,2 поена по утакмици, Тијана ће и у овом мечу представљати највећу опастност по наш тим. Међутим, све боље игре пружа и примач сервиса, Љиљана Ранковић (просечно 15 поена до сада), и сигурно је и она неко на кога ће наше девојке морати да обрате пажњу уколико желе да освоје поене у овом сусрету. За екипу тренера Слободана Радивојевића неће наступати Наташа Чикириз, за коју је сезона завршена због повреде колена.

Звезда игра све боље, годину је завршила пласманом на Финални турнир Купа Србије, и сигурно да су амбиције и у овој години највише могуће. Изабранице Бранка Ковачевића једна су од две најбоље екипе на сервису (просечно 10,5 неодбрањивих сервиса по утакмици) и то ће сигурно бити једно од најјачих оружја пред овај меч, и уколико буде служио црвено-беле може да донесе доста добрих ствари и значајно успори игру Визуре. Адела Хелић је у великом стилу завршила прошлу годину и ништа мање не очекујемо ни у наставку сезоне. Са 20,33 поена по утакмици она је сигурно неко ко може на најбољи начин да парира и одговори Тијани Бошковић.

Због квалификација за Европско првенство у конкуренцији кадеткиња, неизвесно да ли ће младе одбојкашице моћи да помогну својим клубовима. У случајну да не буду могле, Црвена звезда ће играти без Јакшић, Тасић, Букилић, Секулић, док би Визура била ускраћена за Коцић, Веселиновић и Мартиновић.

Утакмица ће се одиграти у СЦ ,,Шумице“, 10. јануара у 18h.

Повезане вести

1 comment

Delija јан 9, 2015 at 23:59

Ajmo devojke!Bice tesko protiv Tijane Boskovic,ali mozete vi to.Osvetite odbojkase!Pozdrav!

Reply

Leave a Comment