Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Терзић: Клуб стоји иза своје деце!

Генерални директор ФК Црвена звезда, Звездан Терзић, говорио је о тренутном финансијском моменту клуба и актуелном прелазном року. Црвена звезда се, по његовим речима, неће одрећи борбе за титулу, али је приоритет форсирање младих играча који представљају његову будућност.

– И јесенас сам говорио да морамо направити баланс између младих играча који су и спортска и финансијска будућност Црвене звезде, и старијих играча који ће својим искуством и квалитетом да растерете младе играче, и скину одређен притисак са њих. И у овој сезони ће приоритет бити форсирање младих играча, Звездине деце из наше омладинске школе, и у томе ћемо истрајати. Ми смо проценили да су ових пет играча будућност српског фудбала, и клуб ће истрајати на путу да их исфорсирамо до краја. Ко ће од њих бити стартер, тешко је рећи у овом моменту, али мислим да у последњих 30 година Црвена звезда није у једном делу сезоне исфорсирала оволики број младих играча. Рајковић и Ристић су велики део утакмица одиграли, Јовић нешто мање, а Јовановић и Грујић ће, надам се, добијати већу минутажу него у јесењем делу сезоне – рекао је Терзић.

Финансијски проблеми нису новост у Црвеној звезди, и нове обавезе пристижу готово свакодневно. Терзић је пред новинаре изнео и конкретне цифре.

– Није лако у овим тешким економским временима принаћи паре. Ми морамо да финансирамо и текуће обавезе да бисмо одговорили свим захтевима које носе високи циљеви које поставља наш клуб. И да немамо тај терет од 52 милиона евра дуга, у овим временима би било тешко пронаћи средства. Много смо више фокусирани на старе проблеме, па тако до 15. јануара морамо решити проблем Броновицког, а до 14. фебруара морамо решити 420.000 евра обавеза према играчима који су отишли из клуба пре две или три године. Упослили смо све капацитете које имамо како бисмо решили све проблеме. Надам се да ћемо уз помоћ свих људи који могу да помогну Црвеној звезди, до 31. марта решити финансијске проблеме. Рекао сам и када сам дошао да ћемо радити транспарентно – 11.8 милиона евра је обавеза коју морамо регулисати до 31. марта. Можда нећемо наћи ни динара, а можда ће многи пролонгирати своја потраживања. У сваком случају, радимо на томе да се тај проблем реши – објаснио је Терзић.

Упркос тешкој ситуацији, Црвена звезда ради на томе да тренеру Лалатовићу обезбеди појачања, како би екипа на пролеће била квалитетнија.

– Задовољан сам са одрађеним у овом прелазном року. Он још није ни почео, а ми смо највећи део одрадили. Хтели смо да као клуб изађемо у сусрет тренеру Лалатовићу, и да до данашњег дана већином сви играчи буду на располагању и да могу да одраде тај базични део припрема. Нисмо желели да понављамо грешке које смо летос правили, када се каснило са довођењем играча који су пристизали иако је и сезона увелико почела. Сада смо превазишли тај проблем, и тренер ће припреме моћи да одради са комплетним играчким кадром. Довели смо шта смо желели, а на путу смо да доведемо и Крунића. Он је моја жеља био и летос, али нисмо могли да га доведемо јер је имао још шест месеци уговора са Доњим Сремом. И овога пута нећемо улазити у било какве спорове ни са Доњим Срмеом, нити са Вероном, чекамо да његова агенција реши све правне ствари са овим клубовима, и када све то буде сређено, реализоваћемо његов долазак. Није спорна његова жеља да дође у Црвену звезду, јер он је Звездаш. Што се Орландића тиче, видећемо – не желимо да гомиламо играче у нападу, и да угушимо Луку Јовића. Верујемо у њега – рекао ње Терзић, који је потом прокоментарисао и странце које је Црвена звезда ангажовала, односно треба да ангажује у наредних пар дана.

– Слали смо наше скауте да гледају Паркера, и сви извештаји су позитивни. Ради се о добром играчу. Ми морамо да будемо свесни, и унутар клуба, али и звездашка јавност, да Црвена звезда није више у ситуацији да доводи играче који својим квалитетом задовољавају некадашње високе критеријуме Црвене звезде. Звезда је у великим проблемима, и морамо да спустимо критеријуме које је Црвена звезда некада имала. Паркер је у овом моменту нешто најбоље што је Звезда могла да доведе с обзиром на финансијску ситуацију у којој јесте. Он је рођен у Лондону, прошао је комплетну школу Вест Хема, дебитовао је у Премијер лиги, а сплетом околности је завршио у Домжалама. Увек остављам знак питања, јер Црвена звезда је нешто друго у односу на Домжале. Како многи умеју да кажу, лопта на Маракани другачије одскаче. Имамо пример и Оњила који је добро играо у једном клубу, али се није снашао код нас, и потом опет добро заиграо на Кипру. Велики је притисак у Звезди, и видећемо какав је Паркеров ментални склоп. Црвена звезда захтева и карактер, и квалитет, и менталну снагу. Саламија мање знам, али сама чињеница да је одиграо 14 утакмица за репрезентацију Нигерије, говори да је озбиљан играч. Он ће доћи на позајмицу од шест месеци, и имамо право до 15. маја да се изјаснимо и за 250.000 долара откупимо његов уговор. Тренутно нас не кошта ништа – истакао је Терзић.

И у овом прелазном року, једна од централних фигура је Дарко Лазовић. Генерални директор Црвене звезде осврнуо се и на случај капитена.

– Јуче смо разговарали са Лазовићем, и сутра ћемо наставити разговоре. Он има уговор са клубом на још шест месеци. Капитен је ове екипе, али и Црвена звезда има дуговања према њему. Потрудићемо се да решимо ситуацију, али постоји велика шанса да Лазовић остане и наредних шест месеци, а разговараћемо и о евентуалном продужетку уговора.

Повезане вести

4 comments

Hez јан 9, 2015 at 16:29

„Нисмо желели да понављамо грешке које смо летос правили, када се каснило са довођењем играча који су пристизали иако је и сезона увелико почела.“
Mislim da je gornja rečenica dovoljna da potvrdi koliko je čovek s poternica zainteresovan za oporavak našeg kluba. I dete je znalo na šta će izaći onakav prelazni rok, ali evo – veliki Terzić nije, nego je tek sad naučio…

Reply
ClarkKent јан 8, 2015 at 23:44

Kod Terze mi se jedino za sada svidja transparentnost. Vidjecemo dalje kakav ce biti. Ne moze da se zahtijeva napad na titulu, ako se vec kasnije nece igrati evropa. Prioritet je da se skine dug, tj. smanji, a smanjice se samo prodajom igraca i finansijskih injekcijama (kojih sada nema, osim Gazproma). Prodaju se mladi igraci, a ne na pr. Stojanovic (uz duzno postovanje momku). Zato Terza daj sansu klincima!

Reply
mmmm јан 8, 2015 at 18:50

Odbrana –
Leto – Imamo Stojanovica, Jovanovica, Lazica, Marinkovica i Pavicevica, doveo si Mbodja i boraniju Planica.
Zima – Dovodis Lukovica, ne das Pavicevicu da ide.

Vezni – Imamo Ristica, Savicevica, Bosancica i Kataija, dovodis Stojanovica, trazis Krunica.

Napad – Imamo odbacenog Djurovica, Jovica i Despotovica, dovodis 2 igraca i trazis treceg.

Nismo culi stav kluba o Jokicu i Karaklajicu
Ajde dobro, izuzmimo cinjenicu da na prozivci nisu Tufegdzic, Rangelov, Zivkovic(3 krila) i ostali klinci.

Od dece na koju se racuna je nabrojao Rajkovica, Ristica, Jovanovica, Jovica i Grujica. Samo ce Ristic i Grujic(nadam se) i Rajkovic imati 100% sigurne minute.
Citiram: ,, И у овој сезони ће приоритет бити форсирање младих играча, Звездине деце из наше омладинске школе, и у томе ћемо истрајати.“

Ja vidim samo nagomilavanje igraca, ubacivanje nekolicine klinaca u prvi tim, a morace debelo da im se posreci ako ce da vide prvih 11. A za ostale omladince koga briga?

Koga ti lazes?

Reply
ds јан 8, 2015 at 19:45

I pored svega toga i ovolikog duga opet se bliyu 10 igraca dovodi,nisu placeni ali im plate moras davati i na to imaju pravo.Kako kaze,mora se naci novac da se isplati nekim igracima pa vec sledece godine navlacis i ove koje si doveo i njima se platiti mora a pitanje koliko ce pokazati na terenu kao i ti sto im se duguje,Miric,Mladenovic i ko zna ko jos koji nisu ni za beton lige nas koce i to je kriva samo Uprava sto ih je dovela.Drze Lazovica,a momak izdrzati vise ne moze toliko se vidi da zeli otici zar mu nisu mogli naci klub i prihvatiti ponudu ma kakva bila,nego drzace ga do ljeta istice mu ugovor dinar se nece uzeti a nama je dobrodoslo sve,i sto je najgore od svega i tom momku se duguje bas puno novca.Mnogo mi srece i imamo koliko je igraca otislo a da nas nije tuzilo i oprostilo nam citav ili pola duga prema njima,zbog grba,navijaca na to se hvatati ne mozemo,kao i kada kazemo doce ako voli Zvezdu ma mora doci i to godinama pada u vodu jer je situacija sve gora i nema se nazalost kod nas sta traziti.Lijepo je mogao na pocetku sezone da da kaze igramo s onim sto imamo uz neka pojacanje gdje je neophodno a ovako kada je ove doveo onda mi ne mozemo a da ne trazimo titulu i ne ocekujemo je.Vec godinama nemamo zarade od igraca a u klubu njih 40 pod ugovorom i dug sve veci da li ti ljudi ne znaju da vode Zvezdu ili nece,a prije ce biti ovo drugo jer i mi navijaci koji ne znamo mozda sve kako klub treba da se vodi sta je sve potrebno,ove stvari vidimo koje su i najveci problem a sutimo i to ne valja.A sto se tice te evrolicence ne treba nam,nista donjeti nece mi niti cemo imati tim za Evropu koji moze da dogura i da pokrije taj iznos,to je samo jos jedno zaduzivanje u prevodu dizanje kredita ili nabavljanje para od bog zna koga jer taj novac sigurno nece biti od nas samih.Jos da dodam i to da ce vjerovatno i Tenka zadrzati ponuda za njega jeste mala ali pare moramo naci da registrujemo igrace i trebalo bi ga prodati prvi je taj razlog a drugi jos ako taj Krunic dodje i vec imamo neke igrace pa nekome klupa ne gine,znaci cijena mu moze biti jos manja i to je sustina ej 13 njih imamo nazad a potrebno je 8 najmanje i Pavicevic je trebao otici odigrao je fenomenalno.. u godinama je,neka ide zaraditi nesto.A tu je guzva nevidjena i igrace Sava i Lukovic,sta je sa Lazicem koji je bas napredovao a od njih trojice mozemo samo na njemu zaraditi,pa Jovanovic i ovaj crnac..ma haos je u klubu.

Reply

Leave a Comment