Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Представљен Џошуа Паркер

На стадиону „Рајко Митић“, у четвртак, 8. јануара, представљено је и пето појачање Црвене звезде. У питању је Џошуа Паркер, нападач који има 24 године, и који је играчку каријеру почео у Енглеској. У свом првом обраћању нашој јавности, Паркер је истакао да је веома срећан што ће каријеру наставити у најтрофејнијем српском клубу.

– Веома сам срећан и задовољан што сам у Црвеној звезди. Преговори су можда мало потрајали, али задовољан сам исходом. Овде сам дошао да бих био успешан, и да бих освојио шампионат. Нестрпљив сам да све започне и да упознам околину. Мој циљ је да се уклопим у екипу, не очекујем да одмах заиграм у стартној постави, већ да место у тиму заслужим добрим радом. Конкуренција је оно што у фудбалу ствари чини бољим, пре свега конкуренција међу саиграчима, а потом и међу супротстављеним тимовима. Жељан сам да покажем шта знам, да упознам остале саиграче, и сигуран сам да ћу се брзо уклопити – рекао је Џошуа Паркер, који ће током пролећног дела првенства носити дрес са бројем 23.

– Број 23 је број који ме прати и који је око мене већ неко време. Мој син је рођен 23. новембра.

Паркер је потписао уговор на две године. У Премијер лиги није успео да се упише у стрелце, док се у Словенији ситуација променила.

– На почетку каријере, односно током играња у млађим категоријама, играо сам нападача. Када сам ушао напокон у тим Квинс Парк Ренџерса, тренер ме је поставио на десног бека. Таман сам почео да се припремам за нову улогу, али ми је тренер поново променио позицију. Као млађи играч, никад се нисам расправљао око позиције. Да бих играо у Премијер лиги, пристао бих и да будем гомлан – као деветнаестогодишњак, нисам бирао место, било ми је битно само да играм. Због свега тога, људи су почели да се питају где бих уопште требало да играм. Отишао сам у Словенију да докажем да сам нападач. Показаћу, док сам овде, да имам квалитет. Највише ми одговара позиција централног нападача – јасан је Паркер, који се ни са ким није консултовао око преласка у Црвену звезду.

– Нисам никога питао за савет, али клупска историја говори сама за себе. Људи ће увек имати своја мишљења, али када је моја каријера у питању, најбитније је моје мишљење. Одлука је само моја, и мислим да ми је ово потребно у овом тренутку, у мојој каријери – рекао је Паркер.

Повезане вести

4 comments

darijan јан 8, 2015 at 21:47

Isah je slobodan igrac,dobra zamena za kovacevica ❗

Reply
otpisani101 јан 8, 2015 at 17:46

nikako mi nije jasno da napadaju terzica a tri meseca je u zvezdi a zvanicno mesec dana…a dragana dzajica,niko se i ne seca da je bio presednik kluba prosle sezone,da je osvojio titulu,da je zvezda prvi put u istoriji izbacena iz evrope i da je dug povecan…ali je dzajic igrao u zvezdi i sve ovo nije bitno,a terzic nije i kriv je i za ledene dane ove zime…realno je da za pojacanja mora spustiti kriterijume,jer zvezda nema para i iole ozbiljniji fudbaler nece da igra u tole super ligi…ali terzic je lopov a dzajic nije jer je legenda zvezde,obojica su bili hapseni zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja…svi ovi koji pljuju terzica,zanimljivo da nemaju nijedno ime da zameni terzica…cim terzic napravi bilo koju gresku,ja cu ga najvise pljuvati…on radi ono sto je trebao dzajic prosle sezone…da vodi klub i da preuzme svu odgovornost…a ne da cekamo upravne odbore koji nikada nemaju kvorum,sportske komisije i podkomisije…gledajte kosarku i da covic nije preuzeuo vodjenje kluba na sebe,zvezda nikada danas ne bi igrala evro ligu…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
pera јан 8, 2015 at 22:18

Skidam kapu za komentar. Oni koji se bezimeno uvek istresaju na ljude u klubu bi trebali da ulože pare a i svoj trud i angažuju se u klubu ako su sposobni da ga spašavaju a ne da pljuju ljude koji su se latili posla. Niko nema hrabrosti da kaže istine iz prošlosti da su neki trošili klupski pa i narodni novac komunistički odgovarajući za promašaje samo gubljenjem političkih poena a nikako jemstvom svojom imovinom. Ovaj klub je zadužen upravo tako trošene su klupske pare kojih i nije bilo uzimanjem kredita za dovodjenje skupih igrača a najčešče od kvaliteta koji ih preporučuje nema ništa. To je i Robi koji je jedan od nas uvideo i otišao teška srca iz kluba. Ja bi voleo da se situacija u klubu okrene i da počnu da se u njega vraćaju svi bitni igrači koji su gradili ime Crvena Zvezda. Ja jednostavno mislim da je vreme da u klubu sve što je sportsko vode bivši igrači a poslovno ekonomisti ekonomiju tzv menadžeri koji su u pravim sredinama ljudi koji se ne pominju po novinama. Apelujem spas za naš klub je struka i ja da ga vodim uložio bi najviše u stručni rad i uslove za trening od skautinga do vodjenja utakmica. Nas samo vadi privatizacija i stvaranje igrača za tržište. Kad je tako struka je na prvom mestu.

Reply
Estrella Roja јан 8, 2015 at 16:15

Sve uspešniji komičar Terzić izjavio je danas da Zvezda mora da spusti kriterijume kada je o pojačanjima reč,tako,kaže,da je i Parker primer takvog poslovnog zaokreta :facepalm: .
Zaista ne bih da komentarišem ovog igrača,najviše zbog toga što ništa ne znam o njemu osim ne baš primerenog učinka u CV-ju za igrača planiranog da popravi efikasnost,ali nadam se da će pokazati da ima kvaliteta za prvih 11,što i nije neki poduhvat imajući poluigrače kao konkurenciju.
Brine me najava pomenutog satiričara o tome da će biti nemoguće nabaviti novac za evro licencu,navodno je 11 miliona evra uzevši narasle kamate na neisplaćena dugovanja, što je najava još jedne sezone bez Evrope.Možda da vide šta je sa Lukićevom idejom o svepravoslavnoj ligi 😥

Reply

Leave a Comment