Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Евролига поново новчано казнила Звезду

Црвена звезда Телеком поново је кажњена од стране дисциплинског судије Евролиге и то по два основа у укупном износу од 6.500 евра.

На адресу клуба најпре је стигла санкција за инциденте на мечу са мадридским Реалом. Због неодговорног понашања појединаца и убацивања тврдих предмета на терен (упаљача и новчића), и то у два наврата током треће четвртине, Звезда је кажњена са 5.000 евра.

Такође, Звезда је санкционисана и због чињенице да су на мечу против Олимпијакоса из једног дела партера Б (секори 208, 209, 210 ) уклоњене столице што није у складу са прописима Евролиге. Због чињенице да је веома велики број навијача Олимпијакоса дошао у Београд и жеље руководства Црвене звезде Телеком да им омогући да на најбезбеднији начин уживо прате утакмицу, одлучено је да се са поменутог дела трибина уклоне столице. Због овог прекршаја Црвена звезда Телеком је кажњена са 1.500 евра. Посебно је наглашено да уколико се овакав или сличан прекршај понови у будућности клуб ће бити драстично санкционисан.

У допису који је стигао из седишта Евролиге посебно је истакнуто да је од 2012. године Црвена звезда чак 12 пута новчано кажњавана због неодговорног понашања појединаца који су убацивали тврде предмете на терен, користили ласере и то у укупном износу од 68.000 евра (у овај износ није урачуната казна од 50.000 евра због утакмице у Турској против Галатасараја на коју је уложена жалба). Евролига је још једном изричито нагласила да више неће толерисати овакав начин понашања и још једном упозорила да уколико се слични инциденти буду поновили Црвена звезда Телеком ће бити суочена са знатно оштријим казнама које би осим новчане санкције обухватале и играње пред празним трибинама.

Из претходно наведених разлога навијачима упућујемо следећи АПЕЛ:

МОЛИМО СВЕ НАВИЈАЧЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ДА НАВИЈАЈУ ФЕР И СПОРТСКИ ЈЕР БИ СВАКИ И НАЈМАЊИ ИНЦИДЕНТ МОГАО ДА ИМА НЕСАГЛЕДИВЕ ПОСЛЕДИЦЕ ЗА КЛУБ. У ИНТЕРЕСУ БРИГЕ И ОПШТЕГ ДОБРА КОЈЕ СВИ ЗАЈЕДНО ЖЕЛИМО КЛУБУ ОД НАВИЈАЧА ОЧЕКУЈЕМО ДА СЕ СУЗДРЖЕ ОД УБАЦИВАЊА БИЛО КАКВИХ ПРЕДМЕТА НА ТЕРЕН, УПОТРЕБЕ ЛАСЕРА, ИЛИ ПИРОТЕХНИЧКИХ СРЕДСТАВА.

ПРВА НАРЕДНА УТАКМИЦА КОЈУ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ИГРА У ЕВРОЛИГИ НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ ЈЕ ПРОТИВ ГАЛАСАРАЈА 16. ЈАНУАРА. ТО ЋЕ ЗА СВЕ НАС БИТИ ВЕЛИКИ ИСПИТ ЈЕР ЋЕ ЗБОГ НЕМИЛИХ ДОГАЂАЊА У ИСТАНБУЛУ 21. НОВЕМБРА 2014, КОМБАНК АРЕНА БИТИ ПОД ПОСЕБНОМ ЛУПОМ ЧИТАВЕ ЕВРОПЕ. НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ЗБОГ ЕМОТИВНИХ И НЕПРОМИШЉЕНИХ РЕАКЦИЈА НА КРАЈУ ИСПАШТА КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА.

Повезане вести

5 comments

cz јан 9, 2015 at 19:07

Druze koliko smo para dali za te kazne mogli smo novog i pravog trenera uzeti,pa nema smisla

Reply
Бранимир јан 9, 2015 at 10:28

Добро смо проишли. Каква ми је то казна, а погођен је удија, све и да је факин, као што јесте, на начин да је згужван папир бачен у његовом правцу, као што није. Ово је добра прилика да сви скупа нешто научимо о Евролиги.

Reply
mariachi јан 8, 2015 at 23:00

Ja bi u svakom sektoru stavio po dva manijaka da odmah prevaspitaju budalu koja ubacije upanjace u teren! Ne bi taj nikad vise ubacio nesto na teren a kamoli da dodje opet na utakmicu!

Reply
Marko јан 8, 2015 at 19:51

Dokle vise,koliko se samo para dalo do sada uhh velika svota novca.Divljaci i nista drugo,ono sto klub treba uraditi da to sprijeci je staviti neke mreze ima takvih slucajeva,postaviti kameru jednostavno pronaci neki nacin da se to sankcionise.Koliko smo para dali do sada smo to mogli nabaviti,a ne gine nam da cemo jos nema utakmice koja ne prodje bez kazni.A tek ovo sa galatom…

Reply
K јан 8, 2015 at 17:39

sta ako su ti koji bacaju glodari,radovci il neki namerno ubaceni antizvezdaski likovi.
kako to objasniti ulebu.

i sto ne bi mogli biti kaznjeni praznjenjem sektora sa kog je baceno. kao u fudbalu jsd protiv totenhema

Reply

Leave a Comment