Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Партизан, одбојкашки „вечити дерби“

Црвено-бели одбојкаши су успешно завршили 2014. годину, победивши Ђердап и пласиравши се на завршни турнир Купа Србије. Након паузе због новогодишњих и божићних празника, чека их серија тешких утакмица, а прва од њих је против „вечитог ривала“, и то је утакмица која може одлучити о првој позицији пред плеј-оф.

У првом мечу, у Спортском центру „Визура“, Партизан је након велике борбе победио наш тим са 3:2. Звезда је лоше отворила ову утакмицу, губила са 2:0 у сетовима, а онда била на корак од великог преокрета, водила је и са 13:11 у петом сету, али је Партизан ипак успео да преломи меч у своју корист. То је уједно и једини пораз Звезде ове сезоне у шампионату Србије, Партизан је победио све утакмице до сада у Лиги, али нешто мање убедљивије од Звезде, па су „вечити ривали“ изједначени на табели пред ову утакмицу. Црвено-бели су и прошле сезоне изгубили први меч од Партизана у Лиги, а затим побеђивали када је било најбитније, и на крају освојили нову титулу шампиона Србије. Надамо се да ће тако бити и ове сезоне, али ће то сигурно бити теже остварити. Партизан је очувао тим у односу на прошлу сезону, а предводи их Милија Мрдак, који је у поменутом првом дербију сезоне постигао чак 42 поена. Он и Марко Николић ће и овај пут представљати највећу претњу по наш тим. Ова два играча „носе“ игру Партизана, који је такође прошао у полуфинале Купа Србије, победивши Инђију након велике борбе у два меча (оба пута по 3:2). У последњем мечу у Лиги, на свом терену су победили Млади Радник са 3:0.

Са друге стране, Звезду је на крају прошле сезоне напустило неколико битних играча, али се тим прилично уиграо од тада, пружао одличне игре и у домаћим такмичењима, и у Европи, и нема разлога да и сутра не пружи још једну, и оствари нову победу. Наравно, мораће наш тим прилично да се потруди да би до тога дошао, а тога је свестан и тренер Звезде, Драган Кобиљски, који је за званични сајт нашег одбојкашког клуба изнео своја очекивања пред ову утакмицу:

„Очекујемо један тежак меч. Долази нам Партизан који је до сада непоражен у првенству. Утакмице против Партизана су увек неизвесне до последње лопте. Сигурно је да ће дерби бити неизвестан. Мислим да ће мали број детаља одлучити победника. Партизан је у досадашњем току сезоне доста мечева решио у своју корист резултатом 3:2. Очекујем тешку утакмицу и потпуно неизвестан резултат до самог краја.“

Кобиљски сматра да овај меч неће одлучити о првој позицији пред плеј-оф:

„Не верујем да ће ова утакмица решити ко ће са прве позиције у плеј-оф. Искрено се надам нашој победи, а у том случају пред нама је још доста тешких гостовања у другом делу сезоне. Ова утакмица сигурно неће решити питање стартне позиције пред плеј-оф.“

Александар Гмитровић се опоравио од повреде:

„Екипа је комплетна. Имали смо велику помоћ од Немање Јаковљевића који је са нама провео ове празничне тренинге и много нам је помогао јер смо у недостатку наших јуниора и кадета који су тренутно са националним селекцијама“, завршава Кобиљски.

Слично размишља и најефикаснији играч Звезде у досадашњем делу сезоне, Филип Стоиловић:

„Пред нама је вечити дерби. Са друге стране мреже нас очекује добар противник. Црвена звезда је увек спремна за велике мечеве. Прошле године смо освојили шампионску титулу, тако да нас до краја сезоне очекује још много посла како би успели да одбранимо освојени пехар. Морамо у првенству још да се доказујемо пошто једино екипу Партизана нисмо савладали. Мотивације пред вечити дерби не недостаје и надамо се победи.“

Након овог меча, црвено-беле очекују наступи у Купу изазивача против мађарске екипе Фино Капошвар, као и дерби утакмица против Војводине у Новом Саду. Исходи ових утакмица неће бити пресудни за остатак сезоне, али свакако могу бити значајни, и прилично олакшати или отежати посао у даљем току такмичења. Помозимо нашим момцима да успешно започну 2015. годину, и освоје нова три бода, и да добију подршку какву заслужују. Цена карте, као и увек, износи 200 динара, а за оне који нису у могућности да дођу у халу, обезбеђен је директан телевизијски пренос на РТС-у.

Идемо до нове победе!

XI коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Партизан,

СЦ „Шумице“, четвртак, 08. 01. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment