Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Филип Ђорђевић оверио победу Лација над Сампдоријом

Нова година тек што је почела, а фудбалска такмичења широм планете полако се захуктавају. Филип Ђорђевић се истакао поготком у убедљивој победи Лација против Сампдорије од 3:0, а Ненад Милијаш, Никола Микић и Бранимир Субашић учествовали су у петом тријумфу Манисе, која се грчевито бори за опстанак у другом рангу турског фудбала.

Италија

Серија А

Лацио – Сампдорија 3:0

Лацио се уверљивом победом вратио на треће место, а коначан резултат поставио је Филип Ђорђевић на асистенцију Бразилца Фелипеа Андерсона у 66. минуту. Андерсон је био играч утакмице са једним голом и две асистенције, а Ђорђевић је одиграо цео меч и тренутно је са седам погодака најбољи стрелац екипе, док у Серији А дели шесто место са Игуаином (Наполи), Габјадинијем (Сампдорија) и Дибалом (Палермо). Душан Баста је још једном стандардно одиграо цео меч за небеско-плаве, а добио је и жути картон у 56. минуту. Сампдорија, коју са клупе предводи Синиша Михајловић, и његов помоћник Ненад Сакић, забележила је тек други пораз у сезони и сада су пети на табели са три бода мање од трећепласираног Лација.

Ђорђевићу није било тешко да постигне погодак после сјајног продора Андерсона, који можете видети на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=uYm–JZPty4

Удинезе – Рома 0:1

Екипа Андрее Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића је у серији од три меча без победе. Станковић је због протеста трећи пут искључен ове сезоне, а Рома је славила поготком Асторија у 17. минуту и приближила се водећем Јувентусу на само бод заостатка. Удинезе је склизнуо на 12. место са 22 бода.

Кјево – Торино 0:0

Никола Максимовић је одиграо целу утакмицу за Торино. Био је то његов 15. меч ове сезоне, а сваки је почео од првог минута. Његов клуб тренутно заузима 14. место са 18 освојених бодова.

Емполи – Верона 0:0

Верона је без Бошка Јанковића однела бод са стадиона Карло Кастелани. Оба тима завршила су утакмицу са по 10 играча. У 65. минуту искључен је дефанзивац домаћих Лоренцо Тонели, док је 12 минута касније на другој страни поцрвенео Исланђанин Емил Халфредсон. Обојици је судија Пјеро Ђакомели показао други жути картон. Верона је после 17. кола на 15. месту са 18 бодова.

Палермо – Каљари 5:0

Милан Милановић поново није био у протоколу у екипи Палерма. Ове сезоне није провео ни минут у игри у Серији А, а његов тим је славио убедљиву победу против Каљарија. Аргентинац Пауло Дибала је са нова два поготка стигао до цифре од девет голова у шампионату, а Палермо се пробио на осмо место са 25 освојених бодова, колико има и седмопласирани Милан, уз бољу гол разлику.

Парма – Фиорентина 1:0

Ненад Томовић је још једном меч испратио са клупе екипе из Фиренце, која је сада девета на табели са 24 бода. Парма је почела утакмицу са свих 11 италијанских играча, што је врло редак случај у пет најјачих европских лига. Победоносни гол постигао је Андреа Коста у 11. минуту.

Јувентус – Интер 1:1

Здравко Кузмановић је играо до 54. минута за Интер, када га је заменио Лукас Подолски, најновије појачање неро-азура у зимском прелазном року. Немања Видић је још једном остао на клупи одлуком тренера Роберта Манћинија. Јувентус је повео голом Аргентинца Карлоса Тевеза у 5. минуту, а изједначио је његов земљак Мауро Икарди у 64. минуту. Гости су до бода стигли са играчем мање, јер је у 86. минуту хрватски репрезентативац Матео Ковачић добио црвени картон. Интер је и даље на 11. месту са 22 освојена бода.

Енглеска

ФА куп – трећа рунда

Манчестер сити – Шефилд Венздеј 2:1

Шампион Енглеске се дуго мучио против друголигаша, а до пролаза у наредну рунду стигли су тек у 91. минуту голом репрезентативца Џејмса Милнера, који је оба гола постигао на асистенцију Давида Силве. Александар Коларов је играо до 75. минута када га је заменио Француз Гаел Клиши. За госте још увек није заиграо Дејан Келхар, који се тешко повредио почетком сезоне.

Блајт Спартанс – Бирмингем 2:3

Да је такмичење у ФА купу Енглеске веома непредвидиво замало је на својој кожи осетио и Бирмингем, који је против екипе која је неколико рангова испод губио после првих 45 минута резултатом 0:2. Роберт Дејл је био стрелац оба гола за домаћи тим, док су гости преокренули за само шест минута у другом делу. Весли Томас је погодио у 55. и 58. минуту за пролаз Бирмингема, за који је Никола Жигић одиграо целу утакмицу.

Шпанија

Примера

Еспањол – Еибар 1:2

Дејан Лекић је ушао у игру за госте од 88. минута уместо Мануа Дел Морала, а његов тим је наставио да скупља бодове. Остварили су већ четврту победу на гостовањима у сезони и пробили се на осмо место са 23 освојена бода.

Кордоба – Гранада 2:0

Кордоба је стигла тек до друге победе у сезони, а Александар Пантић је учествовао у освајању три бода одигравши још једном свих 90 минута. Кордоба је и даље у зони испадања на 18. месту са 14 бодова, али су сада на само бод заостатка од 17. места на коме се тренутно налази Леванте.

Француска

Куп – прва рунда

Ланс – Лион 2:3

Милан Бишевац је наставио са успесима у дресу Лиона. Одиграо је цео меч и допринео тријумфу на гостовању против неугодне екипе Ланса. Лион је после само 30 минута имао предност од 3:0, а гости су до краја успели да ублаже пораз. Распуцани Лаказет се поново уписао у стрелце, постигавши гол из једанаестерца за госте.

Бобињи – Евијан 0:3

Пролаз у шеснаестину финала обезбедио је и Евијан за који је Милош Нинковић одиграо свих 90 минута. Није им било баш тако лако као што то показује коначан резултат, јер на полувремену није било голова.

Бордо – Тулуз 2:1

Тулуз се опростио од најмасовнијег такмичења поразом у Бордоу. Урош Спајић је одиграо свих 90 минута за госте, док је на полувремену у игру ушао и Павле Нинков уместо Румуна Драгоша Григореа. Једини гол за Тулуз постигао је Висам Бен Једер из пенала у 84. минуту.

Ним – Монако 0:2

Ненад Ковачевић није био у саставу Нима на овом сусрету, а фаворизовани гости из кнежевине су славили головима Португалца Бернарда Силве у 33. и Француза Валера Жермена у 95. минуту.

Португал

Примеира лига

Жил Висенте – Порто 1:5

Порто је везао трећу победу у свим такмичењима, али Бразилац Евандро овога пута није улазио са клупе за некадашњег двоструког шампиона Европе. Порто и даље заостаје за водећом Бенфиком шест бодова.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Платанијас 2:1

Црвено-бели из луке Пиреј се мало по мало приближавају самом врху табеле. Победу им је још једном донео Константинос Митроглу, па су сада на само бод од првог места на табели. Лука Миливојевић није учествовао у тријумфу, али је на другој страни, у тиму Платанијаса, његов имењак Милуновић био на терену до 61. минута, када га је заменио Костас Мендринос.

Атромитос – Калони 0:0

Рикардо Са Пинто је везао други реми на клупи Атромитоса, па је његов клуб сада седми са 24 освојена бода. Он се пре неколико дана присетио боравка у Београду, па је изјавио следеће: “Постојало је много разлога због којих сам одлучио да одем из Београда. Стално се говорило “ако добијемо ово или оно“, “ако платимо играче“, “на крају месеца, не брини долазе појачања“ и тако даље. Пре одласка на одмор оставио сам извештај у којем сам навео шта је неопходно за екипу, али током пет недеља ништа је или мало урађено, не због тога што се некоме није радило, већ зато што није било капацитета да се спроведе план у дело. Онда су ме замолили да се стрпим још 15 дана, али нисам више могао да чекам због тог “ако“ да дође тренутак који не би био добар ни за једну страну. Тражио сам нешто озбиљније и не жалим што сам одлучио да одем. Вође клуба су били сјајни људи, волео сам Црвену звезду, али тражио сам озбиљнију средину.“

Кипар

1. Дивизија

Анортозис – Ермис 2:0

Ифеани Оњило на гостовању у Ларнаки није успео да настави своју голгетерску серију. Одиграо је цео меч и зарадио жути картон у 86. минуту. Његов тим је и даље трећи на табели са 26 освојених бодова, а Нигеријац је сада други стелац лиге са 10 погодака, два мање од Микаела Потеа из Омоније.

Турска

Супер лига

Мерсин – Генчлербирлиги 1:1

Гости су повели, али нису издржали до краја, па се сада налазе на осмом месту са 22 освојена бода. Душко Тошић је још једном одиграо свих 90 минута за Генчлербирлиги. Гол за Мерсин постигао је некадашњи голгетер московског Спартака, Бразилац Велитон у 77. минуту.

Ескишехир – Газијантеп 1:3

Горан Чаушић је стандардан у Ескишпехиру, па је у поразу од Газијантепа на терену провео 67 минута. Његова екипа је 13. на табели са 16 освојених бодова.

Бурса – Акхисар 3:1

Славни Бразилац Роберто Карлос је преузео екипу Акхисара, али то није помогло да се коначно прекине серија без победе. Бруно Мезенга није био ни на клупи гостију, који не знају за тријумф већ осам узастопних утакмица. Налазе се на 11. месту са 17 бодова.

Ризе – Коња 1:1

Коња је извукла бод на гостовању против Ризеа голом репрезентативца Анголе, Ђалме у 77. минуту. Јагош Вуковић није био у протоколу за наступ у дресу гостујућег тима, који се после 16. кола налази на 12. месту са 17 освојених бодова.

1. Лига

Маниса – Денизли 2:1

Маниса је стигла до пете победе у сезони, али и даље није на безбедној позицији. После овог тријумфа налазе се на 16. месту са 17 бодова, колико имају и Болу, Адана и Денизли, који су испред. Ненад Милијаш и Никола Микић су одиграли цео меч, док је Бранимир Субашић на терену био до 69. минута.

Каршијака – Кајзери 2:1

Срђан Мијаиловић је одиграо целу утакмицу за Кајзери на гостовању у Измиру, а његов тим је и поред минималног пораза остао лидер друголигашког каравана са 31 освојеним бодом.

УАЕ

Лига куп – група А

Ал Наср – Ал Васл 0:0

Иван Тричковски је одиграо целу утакмицу за Ал Наср, који је лидер А групе Лига купа Уједињених Арапских Емирата са 13 освојених бодова после пет одиграних сусрета.

Аустралија

А – Лига

Сиднеј – Њукасл Џетс 0:0

Никола Петковић и Милош Димитријевић су одиграли свих 90 минута за Сиднеј, који није успео да прекине серију без победе. Седам узастопних утакмица нису тријумфовали, па су далеко од борбе за шампионску титулу после кикса против претпоследњег Њукасл Џетса. Сиднеј је пети на табели са 19 бодова.

Повезане вести

Leave a Comment