Moja Crvena Zvezda
Архива

Robi i Darko pred gostovanje Spartaku

Lazović i Prosinečki

Posle dvoipomesečne pauze utakmicama prvog kola Jelen super lige za vikend počinje novi šampionat Srbije. Crvena zvezda sezonu otvara gostovanjem u Subotici u nedelju 14. avgusta u 17:30 časova. U skladu sa tradicijom i renomeom svaki rezultat koji ne uključuje šampionsku titulu za izabranike Roberta Prosinečkog predstavljaće neuspeh. Povodom ove utakmice,  medijima su se obratili šef stručnog štaba Robert Prosinečki i fudbaler Darko Lazović.

– Jedva čekamo da prvenstvo počne, iza nas su duge i naporne pripreme i moji igrači i ja jedva čekamo da takmičenje počne. U nedelju imamo težak zadatak samim tim što idemo u Suboticu, na megdan protivniku koji ima kvalitet, i kojeg bih ubrojao među 4-5 najjačih ekipa u Srbiji. Najavljujem sve vreme da Crvena zvezda mora ići na pobedu svaku utakmicu, i zato ćemo i tamo tako igrati, probaćemo da dominiramo i da pobedimo. Prošle sezone smo igrali 2:2, nismo pobedili iako smo, po meni, igrali jednu od boljih utakmica. Preokrenuli smo na 2:1, imali smo 5-6 sjajnih šansi, 20 kornera, dominirali… Oni su dva puta šutnuli na gol i dali su dva gola. Pouka je da imaju dobru kontru, dobri su u prekidu, i sigurno ćemo probati da neutrališemo njihove kvalitete. Sutra putujemo, u nedelju igramo, želimo da prekinemo i neugodnu tradiciju kada su prva kola u pitanju. Nadam se pobedi – rekao je Prosinečki.

Tradicija kaže da je Crvena zvezda u poslednjih 10 godina dva puta slavila u prvim kolima, ali Lazović kaže da se o tome ne razmišlja.

– Ne mislimo toliko na tu tradiciju, znamo da nas očekuje teška utakmica. Spartak je i prošle godine pokazao da je dobar tim, namučio nas je u obe utakmice.  Mislim da nas očekuje težak meč, ali naš cilj je jasan – kaže Lazović.

Zvezda je na prethodne dve utakmice protiv Ventspilsa pokazala dva lica.

– U Letoniji nam je bila prva utakmica, samim tim sam i očekivao jednu tešku utakmicu. Najvažnije je da Crvena zvezda i sa “lošom igrom” pobedi. Imali smo solidnu prednost iz prvog meča, i momci su u revanšu odigrali fenomenalno. Mislim da smo napredovali i da smo to pokazali. Sada smo se okrenuli Spartaku, naglašavam da nam je to veoma bitna utakmica, samim tim što je u pitanju start prvenstva. Eventualna pobeda će uticati na atmosferu koja je i ovako dobra. Treba ići utakmicu po utakmicu, i tako se i spremamo. Ja znam da će biti teška utakmica i da se može kiksnuti. Fudbal zato i jeste zanimljiv.  Verujem da smo se dobro spremili, da smo se uželeli dobrih rezultata i svaki bod će značiti. Ne želim da potcenim ni druge ekipe, ali verujem da će se titula odlučivati između Crvene zvezde i Partizana. Svaki izgubljeni bod može biti fatalan, ali sezona je veoma duga. Spremni smo da pobedimo, i imam za pravo da tako mislim. Verujem da imamo odličnu ekipu koja može pobediti u Subotici bez problema – ističe Prosinečki.

Spisak putnika za Suboticu biće poznat u subotu, ali već sada se zna da se na njemu neće naći Evandro, kao ni Li Adi.

– Evandro je puno bolje, što nam je jako važno, ali neće putovati u Suboticu, samim tim nije u konkurenciji za utakmicu. Posle ćemo videti kako će teći oporavak i koliko će biti spreman. Poznato je da je nama Evandro jako važan i najbitnije nam je da se prvo oporavi potpuno. Počeo je da trenira pre dva dana, zato ćemo pričekati još koji dan da vidimo da li će biti spreman za Ren. Što se tiče Li Adija, on je bio bolestan, i treba sve to nadoknaditi da bi igrao ozbiljan fudbal. On ima kvalitert, znate i sami, gledali ste ga i pre nego što sam ja došao u Zvezdu. Ali ako nije spreman, ne može igrati. Ulazi polako u ritam, i nadam se da će uskoro biti spreman. Neće putovati u Suboticu, i neće biti u takmičarskom pogonu sve dok ne budem osetio da je sto posto fit – kaže Prosinečki.

Darko Lazović je upitan da li očekuje da naredna sezona prođe u njegovom znaku.

– U proteklih šest meseci sam igrao standardno, i nadam se da sam pokazao da vredim. Siguran sam da ću u narednom periodu biti još bolji – rekao je Lazović, a na njegovu izjavu nadovezao se i šef:

– Laza sigurno ima veliki kvalitet, što pokazuje na svakom treningu i utakmici. Više nije talenat, već ozbiljan igrač. Ima 21 godinu, sada je pravi fudbaler i zbog toga zaslužuje da igra – podvukao je Prosinečki.

 

Повезане вести

29 comments

Leave a Comment