Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Џенкинс о арбитрима: Неке одлуке могле су да буду суђене другачије

Љубимац навијача Црвене звезде, Чарлс Џенкинс, популарни “Ђенка“, имао је одличан период игре у првом полувремену, када је постигао седам поена у серији црвено-белих од 7:0. Ипак, после меча остао му је горак осећај, као и многима, због арбитраже, која је ишла на руку гостима из Мадрида у појединим важним ситуацијама.

– Судије су плаћене да суде и ја нећу критиковати њихове одлуке. Свако ко је гледао утакмицу имао је своје виђење утакмице и одлука… Неке одлуке могле су да буду суђене другачије, или да не буду суђене уопште – рекао је Чарлс видно незадовољан суђењем на мечу прве рунде групе Е у Топ 16 фази најквалитетнијег клупског такмичења на Старом континенту.

10888439_866594993401398_1344403013251540777_n

Џенкинс је истакао и одлично шутерско вече Реала у наставку сусрета, које је и однело превагу у корист некадашњег вишеструког шампиона Европе и две године узастопно вицепрвака елитног такмичења:

– Упркос тим одлукама, били смо у игри. Судије могу да донесу одлуке, али не могу да убаце лопту у кош. Те тројке у трећој четвртини су пресудиле. То су одлучујући моменти, били су у налету. Они су такав тим. Тако играју током целе сезоне. Не можете да их пустите ни два минута у такву серију – закључио је бек Црвене звезде.

Повезане вести

6 comments

josif јан 4, 2015 at 13:25

Poraz od Reala nije tragedija ali je realnost za nas tim.Opet smo usli u grcu,mozda malo bolje nego protiv Olimpijakosa ali je ovo jedna od nasih najslabijih partija.Nasa igra koja se zasnova na Vilijamsu i Bobiju je procitana od jacih rivala,netreba kukati vec se nasociti na utakmice kod kuce protiv Albe,Zalgirisa,Galate i PAO-a koje imamo sanse dobiti.Nismo se pojacali pred top16 i zato je ralnost 4-5 pobeda u ovoj fazi.Pozz.MKD

Reply
Бранимир јан 4, 2015 at 15:17

Мислиш на 4-5 побједа у читавој фази Топ 16? Ја мислим да је то мало и потцјењивачки за Звезду. Не знам зашто се онда овдје сатиремо и гложимо око пораза од Реала који је био „већ уписан“, а није, када те побједе можемо сачекати на лакшим противницима? Ја мислим да Звезда може рачунати на 6-7 побједа. А рачуница је лака: могу се добити све остале утакмице у БГ (зашто да не), као и против Албе и жалгириса у другом дијелу када ће ови тимови, надам се играти са мање тензија због већ ријешеног пласмана у групи. То је процјена и наших кошаркашких стручњака, као и европске јавности која је овај тим прогласила за „највећу опасност“. Мислиш ли да су двојица Грка сасвим случајно судила против Реала? Прије бих рекао да су били ту да држе ствар под контролом. Не могу да схватим откуд толика малодушност код наши навијача који том приликом исказују двојаки морал: критикују клуб због пораза од фаворита за првака Евролиге, а при томе не дају велике шансе Звезди за неки посебан учинак у групи. Чему онда тензије, хајде да се релаксирамо јер ништа не очекујемо од ове фазе такмичења? Ја не учествујем у том мазохизму јер очекујем да се са зелембаћима боримо за 4. мјесто.

Reply
otpisani101 јан 4, 2015 at 12:07

daj da pricamo posteno…radonjic ne zna da spremi,da motivise,da uveri ekipu da su pobednici,ima jednu odbranu i ima jedan napad-vilijams do bobija…kada protivnik to procita,mi smo nemocni,bezidejni i sledi poraz…nas nekolicina smo od prve sezone protiv radonjica , kada je radonjic zamenio vukojicica i kada je kao drugi u aba ligi izgubio glatko od cetvrtog partizana u finalu…pa je prosle sezone kao prvi izgubio od cetvrtog u aba plej ofu,domace prvenstvo,gde ga je krmaca pocistio sa terena necu ni da komentarisem…igra radonja najbolju odbranu a saric iz cibone i bogdanovic iz partizana su mu u plej ofu dali vise koseva,nego svi njegovi kosarkasi zajedno…u male utakmice radonjic glatko dobija a u plej ofu ,igraci su uplaseni,napeti i igraju pod velikim pritiskom…trener sluzi da igrace rastereti pritiska,da motivise ekipu da vodi kosarkaski rat za titulu i da igraju kao da im od osvajanje titule karijera zavisi…to sve radi krmaca i vec sada pocinje da sprema svoju ekipu za sportski rat sa zvezdom…da smo imali makar malo boljeg trenera ,garantujem da bi partizan prosle sezone pojeli za dorucak…radonjicu je prosle sezone ekipa bila stara i iskusna i trofeji nula,sada je ekipa mlada i treba da stice iskustvo…radonjizam???…da obavestim urednike sajta koji su obilato koristili ovu rec…radonjizam je kada trener radonjic ove godine osvoji titulu u aba i nasoj ligi,a ne trener koji je izgubio 4 titule i kome je prosle sezone krmaca pevao,,dzaba vam novci, moji sinovci,,…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
pera јан 3, 2015 at 18:29

Ja mislim da mi sa procentom šuta za tri poena na ovoj utakmici nismo mogli dobiti meč. Jednostavno moralo se više pogoditi ali takodje i morao se istrpeti ključni šraf naše igre. Moralo se dati poverenje Wilijamsu da se napravi par čistih akcija da proradi onda bismo imali šanse u drugom poluvremenu. Mislim da se malo grešilo u odbrani na njihovog pleja pa makar i žrtvovali više prostora dvojci za pogadjanje. Probijao nas je plej a mi smo uvek kasnili jer nije dvojka zatvarala, morali smo da tu imamo bržeg igrača a da Dangubić ima veću ulogu u kreaciji napada. Bilo pa prošlo pokazali smo da i kada nemamo šutersko veče možemo da budemo egal sa po meni dosad najkvalitetnijim protivnikom u Areni. Pomoć sudija Grka je očekivana jer oni takodje očekuju da Španske sudije negde završe posao za njih. Pa tako godinama igraju finala evrolige izmedju sebe. Imamo tim i mi ga moramo podržati, ima još dosta utakmica koje treba odigrati a i dobiti. Samopouzdanje Wilijamsa nam fali i već u nedelju mora da se povrati forsiranjem majstora na šutu. Ja mislim da je to obaveza Radonjića da vrati veru u levicu ovog momka. Njegov dobar šut je i sigurnost ekipe u završnicama. Još nešto mora se i ohrabriti ulaz Jovića koji ima idealne predispozicije i intelekt da probije do samog koša, pogotovu što zna da tako ostavi centra samog. Idemo dalje uzdignute glave.

Reply
DS јан 4, 2015 at 11:12

Slazem se,imamo kratku klubu ali neke stvari mozemo bolje kombinovati kako i sam kazes iskoriiti nekada Dangubica u napadu,taj momak nista ne prikazuje ove godine kada pogledamo kako je u Megi igrao.Mora se i on forsirati jer vjerujem da je odlican igrac njega Radonjic vise za odbranu koristi gdje se kako kad snalazi,Jaka to bolje radi,Lazic,Kalinic,Jovic zato njega treba koristiti na drugi nacin jer smo vidjeli koliko nam je napad skripio u prvom poluvremenu.Slazem se i za Vilijamsa,a ono sto bi posebno htio da dodam je odnos Radonjica prema Djenki covjeka je bas krenulo kao i Mitrovica,nisu se bojali protivnika i bas zato Djenki je trebalo vise lopti davati da poentira i vjerujem da bi slika bila drugacija i da te odluke sudija na kraju ne bi znacile.Kalinic je u vecem dijelu drugog poluvremena preuzimao odgovornost na sebe,i brate primio je blokada koliko hoces bili smo kao bez glave i trener je pusto da se to tako odvija i da igraci rade sta hoce,nije bio organizacije mec je mogao biti dobijen ali dobro,nadamse da cemo to popraviti u nastavku.

Reply
Бранимир јан 3, 2015 at 14:28

Ја сам већ претходно коментарисао суђење, које је било лоше само у она 2-3 минута 3/4 када је Реал успио својим квалитетом направити разлику, која је остала недостижна. Гледао сам на миру још 2х утакмицу. Са онаквим процентом шута за 1 и 3 не може се добити Реал. По мени судије Грци су се само биједно изрекламирали, а касније покушавали да се перу, али не вјерујем да смо онакви могли добити утакмицу. Нисмо имали играча, тражили смо га, нико се није нудио, сви су палицу препуштали другом. Значи, нисмо имали никог. Једино је Цирбес показао да може бити играч на којег се може рачунати и он је наш највећи добитак, иако је то показао и у Шпанији. Ако ово накарадно суђење у она 2 минута (остало је било у реду) искористимо да поставимо стандарде у арбитражи да нам не суде судије из земаља из којих су наши противници у групи. ја чу бити задовољан. И након пораза од Макабија, који, логично, мора да се вади, што би и ми радили. Ми имамо своју рачуницу, а она гласи 3-4 у првом кругу. Рачун мало квари Алба која је показала да се може играти против великих. Не треба бити малодушан.

Reply

Leave a Comment