Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Човић: Не купујте карте од тапкароша

Црвена звезда Телеком у петак, 2. јануара 2015. године са почетком у 19 часова дочекаће славни Реал Мадрид у оквиру првог кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге. С обзиром на величину и име Звездиног противника, за очекивати је било да ће се улазнице продати у кратком временском року и да ће пуна Комбанк арена дочекати Мадриђане. То се и обистинило. Међутим, уочени су бројни покушаји малверзација са улазницама, односно пропредоје карата по знатно већим ценима. Управо из тог разлога на конференцији за медије у Комбанк арени новинарима се обратио и председник КК Црвена звезда Небојша Човић:

Чули сте да су за реалтивно кратко време продате све улазнице. Оно што имамо у извештају од агенције Евентим, која сарађује са нашим клубом, јесте то да је у њиховој продајној мрежи вршена продаја на укупно 95 продајних места. То није само Београд, већ цела Србија. Оно што договор КК Црвена звезда и Евентима је да једној особи не може да се прода више од четири улазницеи. То јесте нека врста заштите, али апсолутна заштита не постоји. Све улазнице су, према њиховом извештају, продате у року од 70 минута. Међутим, има доста притужби и појединих фактора са тапкарошима. Сви они који су приметили нешто чудно, треба то да пријаве надлежним органима. Јер, Црвена звезда је свој ценовник карата поставила и ускладила према финансијској моћи грађана – истакао је Човић, а потом наставио:

Ми, као што знате, нисмо повећавали цене карата за Топ 16 фазу Евролиге. Напротив, направили смо новогодишњу акцију везану за пакет улазница који покрива не само Евролигу лигу, већ и регионално такмичење и Суперлигу Србије. Али, морам да подсетим на члан 10 Закона о вршењу јавног реда и мира, у коме јасно стоји да препродавање улазница представља прекршај– јасно је рекао први човек црвено-белих, а затим упозорио:

Тога морају да буду свесни и они који препродају улазнице на интернет сајтовима, а и ми ћемо им указати на то. Евентиму смо јасно тражили извештај око одређених продајних места. Доста се сумња у регуларност продајног места на Душановцу на коме се, према пријавама купаца, раде неке чудне ствари. На пример, за меч са Олимпијакосом, наводно, карте су се продавале по 300 динара већој цени, а јуче за 100 динара више. Цела наша идеја је да комплетна Србија може да купи карту и поставили смо стандарде онако како се то свуда ради. Појачаћемо контролу безбедности са Евентимом, али, још једном понављам и апелујем на навијаче, немојте куповати карте од тапкароша. Видећемо какви су нам капацитети у питању у наредним данима и да ли ће бити још оваквих случајева. Такође, у извештају Евентима помиње се и продајно место у Меркатору, где су наводно два човека купила по 300-400 карата. На крају, испоставило се да су на том продајном месту укупно продате свега 244 карте. Морамо имати праву меру у процени, а све оно што је у моћи нас и Црвене звезде, потрудићемо се да спречимо – закључио је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment