Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда изједначила још један рекорд и завршила тријумфално 2014. годину!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфално су завршили 2014. годину. Црвено-бели су забележили и 15. узастопну победу у регионалном такмичењу пошто су у Пиониру савладали Цибону са 80:64 и учврстили се на челу табеле АБА лиге.

Изабраници тренера Дејана Радоњића водили су од почетка до краја меча, апсолутно су конторлисали дешавања на терену и заслужено су стигли до још једне важне победе. О надмоћи Звезде говори и статистика. Црвена звезда је била боља у свим статистичким параметрима, а посебно доминатна у скоку (38-26) и у односу индексних поена (95-64).

Бранко Лазић је одлично започео свој јубиларни 200. меч у дресу Црвене звезде и захваљујући његовим поенима и великој енергији у одбрани Звезда је повела 8:0. Цибона је успела да ухвати ритам, добрим шутем за три поена и мотивисаним Мавром смањи вођство, али је половином друге деонице Звезда први пут стекла двоцифрену предност пре свега захваљујући одличној игри у одбрани. Тон Звездиној игри у нападу у тим тренуцима давао је расположени Џенкинс, а на велики одмор Звезда је отишла са седам поена вишка.

После вођства од 12 поена разлике у 27. минуту које је тројком омогућио Митровић, Цибиона је поново успела да ухвати прикључак и приђе на само пет поена минуса. Међутим, у последњу деоницу црвено-бели су ушли чврсто решени да сломе отопр ривала и у томе су успели. Звезда је поново подигла ниво агресивности у дефанзиви, Калинић је у два напада погодио две тројке и Звезда је екпресно дошла до двоцифрене предности. Највеће вођство износило је 18 поена, што је црвено-белима омогућили да рутински меч приведу крају.

Црвена звезда Телеком – Цибона 80:64 (22:18, 21:18, 14:16, 23:12)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2, Ребић, Дангубић 4, Митровић 12, Лазић 10, Блажич 8, Калинић 15, Марјановић 10, Тејић, Џенкинс 7, Јовић 3, Цирбес 9.

Цибона: Маркота 8, Кус, Крушлин 2, Скокна, Јагодић-Куриџа 6, Славица, Лалић 9, Мавра 20, Сиришчевић 5, Жижић 6, Габрић,

Повезане вести

Leave a Comment