Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

За крај године – потпис кумова, Луне и Анђелко нови-стари играчи Звезде!

У понедељак, 29. децембра, уговоре са Црвеном звездом потписали су некадашњи играчи нашег клуба, Душан Анђелковић и Александар Луковић.

Фудбалери који су рођени у Краљеву, тренирали су последњих месеци заједно са Звездиним првотимцима, и упознати су са системом рада Ненада Лалатовића, као и са новим клупским друговима.

Душан Анђелковић, који је задужио дрес са бројем 33, потписао је уговор до лета 2016. године.

Срећан сам што сам се вратио у Црвену звезду и надам се да ћемо имати успеха као и ранијих година док сам био члан овог клуба. Покушаћемо да узмемо титулу ове сезоне, а наравно и следеће. Мотиви за повратак су увек велики. Звезда је за мене највећи клуб на овим просторима, и освајати трофеје са њом је велики мотив. Након шест година проведених у иностранству, велика ми је жеља да са Звездом пружим добре партије и наравно да освајам трофеје, јер много је лепо са Црвеном звездом их освјати – рекао је Анђелковић, који сматра да му је време проведено у иностранству мнгоо значило.

– Време и терен су једино мерило квалитета, мислим да сам свакако много искуснији јер сам доста година провео играјући у јакој лиги, играо сам озбиљне утакмице у континуитету, и то ми је много значило. Али, понављам, терен је мерило и ја се надам да ћу се показати у добром светлу. Што се тиче физичке спреме, ту нема проблема, тренирали смо и спремни смо, али потребне су нам добре припреме како бисмо се уиграли.

О Звездиним шансама у наставку првенства, Душан Анђелковић говорио је са оптимизмом.

Свака екипа треба да има спој младости и искуства. Црвена звезда то тренутно има. Присутно је доста талентованих играча који ће представљати Црвену звезду у будућности. Имају иза себе шест месеци играња који ће им много значити, и уз пар појачања мислим да Звезда може остварити запажене резултате. Шест бодова јесте велика предност, али немогуће је одиграти 15 утакмица без кикса, и зато морамо гледати само себе. Битно је да добро уђемо у сезону, а после тога је све могуће. Стизале су се и много веће предности од шест бодова, и верујем да нико не би био овде да не верује да то може да се стигне – поручио је Анђелковић.

Име Александра Луковића се у медијима провлачило током претходних прелазних рокова. Ипак, бивши играч нашег клуба и репрезентације Србије, од данас је члан клуба у којем се афирмисао.

Јако сам срећан што се враћам у клуб у којем сам провео своје најлепше и најбоље године. Даћу све од себе да помогнем овом тиму који има доста младих играча, неким својим искуством, и покушаћемо да направимо добар резултат. Одрастао сам у овом клубу, много ми је помогао, направио од мене играча и човека, тако да је моја обавеза да помогнем сада када је тешко. Био сам осам, девет година у иностранству, и ово је логичан корак у мојој каријери, и волео бих, ако је могуће, да је и завршим у Црвеној звезди. Из ове перспективе гледано, изгубио сам шест месеци јер нисам играо утакмице и било би боље да сам се вратио још и летос. После, када смо се договорили, а то је практично било већ у октобру, постојали су административни проблеми да се региструјем. Сматрам да је најбитније да сам сада овде, мотивисан, и спреман да помогнем овим младим момцима – рекао је Луковић, који као и Анђелковић, одлично познаје овај млад тим Црвене звезде.

Ја сам већ добро упознао Звездине играче пошто тренирам три, четири месеца овде. Јако су талентовани, сигурно да им треба времена да се привикну на захтеве, јер једно је играти за омладинце, а друго за први тим Звезде. А они нису имали неко искуство када су прекомандовани у први тим, нису се калили као што смо ми некада. Са једне стране је то и добро, али са друге, нису имали довољно утакмица где су могли да стекну искуство. Ја ћу им помоћи неким саветима и радом на тренинзима колико могу, био сам у ситуацији као што су они, с тим што сам био једно време на Убу и у том периоду сам много научио. Они су паметни и талентовани момци, и знаће да искористе шансу – закључио је Луковић.

Александар Луковић је такође потписао уговор до лета 2016. године.

Повезане вести

Leave a Comment