Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда се играла у Софији и забележила још једну победу

Црвена звезда је савладала Левски, више него убедљиво, за још једну победу у АБА лиги.

Иако је Звезда имала епитет фаворита, а разлика у класи је била очигледна, изабраници тренера Дејана Радоњића током читавог меча имали су максимално озбиљан приступ. Играли су веома ангажовано током свих 40 минута и на тај начин ниједног тренутка нису дали наду ривалу да ће избећи убедљив пораз.

Црвено-бели су од старта наметнули препознатљив ритам, играли су веома агресивно у одбрани, а њихова предност расла је из минута у минут. Левски је у првој четвртини убацио само седам поена што је наговестило коначан епилог. Сходно развоју ситуације на терену, убедљивог вођства и потпуне контроле дешавања, тренер Дејан Радоњић је то искористио да одмори ударне игле. Капитен Лука Митровић није ни улазио у игру, Вилијамс је на паркету провео само пет, а Марјановић 10 минута.

Звезда је играла разноврсно у нападу, постигнуто је доста лаких поена из контра-напада, а са неколико веома атрактивних закуцавања истакао се Немања Дангубић.

Црвено-бели поново неће имати много времена за одмор, јер их већ у судоту у дворани Пионир очекује дуел са загребачком Цибоном.

Левски – Црвена звезда Телеком 58:99 (7:22, 10:26, 22:23, 19:28)

Левски: Карамфилов, Ангелов, Симеонов 6, Иванов, Варбанов 5, Хадзирусев 4, Захариев 14, Димитров 18, Гјуроски 11, Галдадјиев.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 4, Ребић 11, Дангубић 11, Митровић, Лазић, Блажич 11, Калинић 22, Марјановић 10, Тејић 4, Џенкинс 6, Јовић 6, Цирбес 14.

Повезане вести

Leave a Comment