Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Дангубић: Не сме нам се поновити пад као против МЗТ-а

Кошаркаши Црвене звезде Телеком исписали су нову страницу у историји АБА лиге. Победом над МЗТ-ом (79:76) у Скопљу црвено-бели су постали рекордери регионалног такмичења по броју узастопних победа од старта АБА лиге. Тријумф против шампиона Македоније у узаврелој атмосфери дворане Јане Санденски био је 13. узастопни од почетка овосезонског издања регионалног такмичења чиме је срушен рекорд Олимпије из сезоне 2001/2002.

Звезда је први део АБА лиге завршила са максималним учинком, савладала је све ривале и задржала епитет једине непоражене екипе на Јадрану:

– Веома нам је драго што смо пре свега забележили победу у Скопљу, а потом и због чињенице да је овај тријумф означио и обарање рекорда. Срећни смо због тога и сигуран сам да ће нам то бити додатни мотив да тренирамо и играмо још боље – почео је причу Немања Дангубић.

После фантастичног првог полувремена дуела у Скопљу, након кога је Звезда имала чак 20 поена предности, МЗТ је успео у потпуности да се врати у меч. У једном тренутку домаћи су чак направили преокрет и повели (64:63), али Звезда је смиреном игром успела да дође до тријумфа:

– Услед жестоког ритма утакмица присутна је велика потрошња. Међутим, морамо да учинимо све како бисмо смањили осцилације. Дошло је до пада у другом полувремену, али то се на срећу није одразило на коначан резултат. Ипак, у наставку сезоне не смемо да дозволимо да нам се такве ствари понове. Ипак, још једном смо показали снажан тимски дух, карактер екипе и победнички менталитет. У тим одсудним тренуцима нисмо губили главу. Задражли смо смиреност и вратили смо се основним принципима наше игре, а то је чврста одбрана и заслужено смо дошли до победе – објаснио је Дангубић.

Црвено-беле већ у среду од 13 сати очекује нови меч. Овог пута Звезда ће гостовати екипи Левског у Софији. Звездина експедиција је у уторак из Скопља аутобусом кренула пут Бугарске, а у вечерњим сатима одрадиће једини тренинг пред меч са Левским:

– Ритам утакмица је веома јак. Нема много времена за одмор ни припрему јер нас већ у среду очекује меч против Левског. Погледом на табелу јасно је закључити да смо фаворити у том мечу, али све то треба доказати на терену. Морамо да покажемо наш квалитет, а то ћемо успети само уколико будемо имали максималан приступ. Жеља нам је да што боље одиграмо тај меч и наставимо победнички низ – закључио је Дангубић.

Директан пренос утакмице Левски – Црвена звезда Телеком обезбеђен је на ТВ Спорт клуб.

Повезане вести

Leave a Comment