Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Распуцани Милијаш и Оњило (Видео)

Ненад Милијаш и Ифеани Оњило наставили су своју голгетерску серију претходног викенда. Бивши капитен Црвене звезде је са два поготка допринео убедљивој победи Манисе, а Нигеријац на позајмици у кипарском Ермису је са два гола донео тријумф против АПОЕЛ-а и избио на чело листе стрелаца. Један гол је постигао и Милијашев саиграч Бранимир Субашић, а погодак је забележио и Горан Чаушић у дресу Ескишехира.

Италија

Серија А

Интер – Лацио 2:2

Лацио је водио са 2:0 у Милану головима Бразилца Фелипеа Андерсона, али су неро-азури стигли до бода у 80. минуту преко Аргентинца Родрига Паласија. Здравко Кузмановоић је одиграо целу утакмицу за Интер, док је Немања Видић поново био на клупи. Тренер Интера, Роберто Манћини, рекао је да ће се Видић вратити у тим када заслужи и поправи форму: “Он је искусан и квалитетан играч и уверен сам да може много боље да игра.“ У међувремену су се појавиле информације да је Јувентус заинтересован за једног од најбољих светских дефанзиваца у последњих 10 година. Душан Баста је одиграо цео меч за Лацио, а Филип Ђорђевић је ушао у игру од 56. минута уместо Мирослава Клосеа. Интер је тренутно 11. на табели  са 21 бодом, док је Лацио на одличном трећем месту са 27 бодова.

Торино – Ђенова 2:1

Никола Максимовић је одиграо свих 90 минута за домаћи састав, а победу “Биковима“ донео је Пољак Камил Глик са два поготка. Торино је тренутно на 14. месту са 17 бодова.

Сампдорија – Удинезе 2:2

Помоћни тренер Удинезеа, Дејан Станковић, добио је црвени картон због протеста у 83. минуту. Док је излазио са терена извињавао се судији због бурне реакције, а ова ситуација је измамила осмех на лицу тренеру Сампдорије и Станковићевом куму Синиши Михајловићу и његовом помоћнику Ненаду Сакићу. Декију је ово већ други црвени картон у сезони, а Удинезе је после освајања бода у Ђенови на 9. месту са 22 бода, док је Сампдорија пета са 27 бодова, колико имају Наполи и Лацио који су испред због боље гол разлике и више постигнутих голова.

1982073_838489396211958_6569129100182291193_n

Фиорентина – Емполи 1:1

“Љубичасти“ нису успели да освоје три бода против неугодног Емполија на домаћем терену, а Ненад Томовић није улазио у игру са клупе за домаћи састав, који је сада на 8. позицији са 24 бода.

Верона – Кјево 0:1

“Летећи магарци“ су славили у градском дербију на Бентегодију поготком Алберта Палоскија у 81. минуту. За Верону није играо Бошко Јанковић, који је недавно оперисан, а његов клуб тренутно заузима 15. место са 17 освојених бодова.

Аталанта – Палермо 3:3

Одлична утакмица у Бергаму протекла је без Милана Милановића, који није био у протоколу за наступ у гостујућем саставу. Палермо је имао предност од 2:0 и 3:1, али су је испустили у другом полувремену, па су сада 10. на табели са 22 бода.

Серија Б

Перуђа – Пескара 2:2

Урош Ћосић је играо за госте до 79. минута када га је заменио Ђанлука Капрари. Српски дефанзивац је добио и жути картон у 37. минуту. Голман Перуђе, Словенац Јан Копривец, искључен је у 23. минуту, али је Пескара и поред бројчане предности једва стигла до бода и то у 92. минуту голом Рикарда Манијера. Ћосићев тим је 14. на табели другог ранга италијанског фудбала са 22 бода.

Катанија – Бреша 2:2

Филип Јанковић је заиграо за Катанију од 72. минута, а гости су до бода стигли поготком из једанаестерца искусног Андрее Караћола у 85. минуту. Катанија је на 17. месту са само једним бодом изнад зоне испадања.

Енглеска

Премијер лига

Стоук – Челзи 0:2

Немања Матић је одиграо цео меч за госте, а Челзи је поново на челу табеле са три бода изнад Манчестер Ситија. Џон Тери у 2. и Сеск Фабрегас у 78. минуту били су стрелци за 13. победу лондонског клуба у Премијер лиги ове сезоне.

Манчестер Сити – Кристал Палас 3:0

Александар Коларов је одиграо целу утакмицу за “Грађане“, добио жути картон у 36. минуту и асистирао Давиду Силви код другог поготка у 61. минуту. Сити је у сјајној серији од осам победа у свим такмичењима.

Чемпионшип

Хадерсфилд – Бирмингем 0:1

Бирмингем се другом узастопном победом пробио на 15. место другог ранга енглеског фудбала, а Никола Жигић овај пут није улазио са клупе за екипу Герија Ровета.

Шпанија

Примера

Еибар – Валенсија 0:1

Валенсија је однела три бода са Ипуруе, а Дејан Лекић је ушао на терен за домаћи тим од 70. минута уместо Мануа Дел Морала. Еибар је тренутно девети са 20 освојених бодова.

Барселона – Кордоба 5:0

Барселона је предвођена Месијем стигла до убедљиве победе, а за госте је цео меч одиграо Александар Пантић. Кордоба је и даље у зони испадања на 19. месту са 11 бодова.

Француска

Лига 1

Бордо – Лион 0:5

Лион је декласирао Бордо на стадиону “Шабан Далма“ пред 31.873 гледалаца и пробио се на друго место са два бода мање у односу на Марсељ. Претекли су ПСЖ, а Милан Бишевац је још једном одиграо свих 90 минута за госте. Лаказет се са нова два поготка учврстио на првом месту листе стрелаца. У 19 сусрета постигао је чак 17 голова. Лион је водио са 2:0, када је дефанзивац Бордоа Николас Палоа добио црвени картон у 65. минуту, што је екипи Ибера Фурнијеа олакшало пут до убедљивог тријумфа.

Тулуз – Генган 1:1

У сусрету две екипе приближно истог квалитета није било победника. Урош Спајић је одиграо целу утакмицу за Тулуз, док је његов саиграч, Павле Нинков, посматрао меч са клупе. Екипа Алана Казанове се после 19. кола налази на 14. месту са 21 освојеним бодом.

Сент Етјен – Евијан 3:0

Милош Нинковић је истрчао на терен на самом почетку другог полувремена, када је заменио Сенегалца Модуа Сугуа, али је био немоћан против расположених играча Сент Етјена, који су у наставку постигли још један погодак. Евијан је овим поразом пао на 18. место са 19 бодова и тренутно су на позицији за селидбу у други ранг.

Лига 2

Ним – Орлеан 0:1

Када је Ненад Ковачевић одсутан, екипа Нима чешће губи бодове, па је то био случај и у 18. колу. Другим узастопним поразом Ковачевићев клуб је пао на 17. место са само два бода изнад опасне зоне.

Немачка

Бундес лига

Мајнц – Бајерн 1:2

Бајерн је стигао до победе тек у 90. минуту поготком Арјена Робена, а у тиму Мајнца није било Филипа Ђуричића. Мајнц није тријумфовао у последњих девет кола, али овај пут нису додатно склизнули на табели. И даље су на 12. месту са 18 бодова.

Португал

Примеира лига

Порто – Виторија Сетубал 4:0

Порто се после пораза у дербију против Бенфике вратио на победнички колосек убедљивим тријумфом над Виторијом из Сетубала, а коначно се у тим вратио и Бразилац Евандро, који је добио прилику од 62. минута уместо Шпанца Кристијана Теља. Порто је на минус шест у односу на првопласирану Бенфику.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Хераклес 3:0

Абиола Дауда је ушао у игру за домаћи тим од 66. минута уместо двоструког стрелца Бертрана Траореа. Нигеријац је већ другу утакмицу у првенству почео са клупе за резерве, али је Витесе прекинуо низ од шест утакмица без победе и пробио се на 10. место са 22 освојена бода.

Белгија

Про лига

Шарлроа – Лирс 6:0

Бобан Бајковић, Славиша Стојановић и Братислав Живковић су на овом гостовању били у зони сумрака. Бајко је бранио цео меч, а поред шест примљених голова, што је последица очајне игре његових саиграча, и сам је имао велики кикс, када је промашио са испуцавањем једне повратне лопте, која је завршила у његовој мрежи. Био је то четврти погодак домаћег састава. Лирс од 24. октобра није забележио тријумф у било ком такмичењу и тренутно је закуцан за дно са 14 бодова у 20 утакмица.

Бајков кикс је на снимку испод:

Гент – Стандард 1:2

Екипа Ивана Вукомановића је дошла до победе у 94. минуту голом Џефрија Муђанги Бије, иако су од 36. минута играли без искљученог Камерунца Ејонга Еноха. Стандард је осми на табели са 30 бодова.

Вестерло – Мехелен 1:1

Мехелен је тешком муком успео да стигне до бода, иако су од 28. минута имали играча више после искључења фудбалера Вестерлоа Кенета Шурманса. Тим Александра Јанковића је изједначио у 76. минуту и након 20. кола заузима 13. место са 22 бода.

Беверен – Андерлехт 0:2

Абубакар Оумару још једном није био у саставу Беверена, а Андерлехт је очекивано однео три бода у Брисел. Беверен је са 20 бодова на три корака изнад опасне зоне.

Друга дивизија

Еупен – Левен 1:1

Ибрахим Соме је играо за госте до 86. минута, када га је заменио Бен Јаган. Фудбалер из Демократске републике Конго је добио и жути картон, а Левен је и након овог ремија остао на 6. месту другог ранга белгијског фудбала.

Грчка

Супер лига

Калони – Олимпијакос 0:5

Црвено-бели из атинске луке Пиреј су убедљивим тријумфом на гостовању против Калонија пришли на само бод од водећег ПАОК-а, али Лука Миливојевић није био у екипи.

Платанијас – ОФИ 1:0

Лука Милуновић је био на терену до 79. минута, а Платанијас је до победе стигао у 84. минуту. За ОФИ није играо Мирнес Шишић. Платанијас је 11. на табели, док ОФИ заузима 15. место, које води у другу лигу на крају сезоне.

Паниониос – Атромитос 2:2

Тим Рикарда Са Пинта је од 32. минута играо без искљученог Јаниса Контоеса, али их то није спречило да освоје бод на гостовању. Чак су и повели у 40. минуту, али су домаћи изједначили у 46. минуту. Атромитос је сада на деветом месту са 23 бода.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – АПОЕЛ 2:1

Ифеани Оњило је блистао у екипи Ермиса на позајмици ове јесени. У 14. колу је са два поготка срушио лидера на табели и најзаслужнији је за одлично треће место екипе Никодимоса Папавасилиуа. Одиграо је цео меч и постигао голове у 48. и 92. минуту. Избио је на прво место голгетера кипарске лиге са 10 погодака у 13 утакмица. Прву позицију дели са Микаелом Потеом из Омоније.

Голови Оњила су на снимку у акцијама од 0:53 и 2:00.

https://www.youtube.com/watch?v=ShVpO6B-RqM

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Коња 5:0

Душко Тошић је поново одиграо свих 90 минута за Генчлербирлиги, док Јагош Вуковић није улазио са клупе за госте у убедљивом поразу. Тошићев тим је на 8. позицији са 20 бодова, док је Коња на 12. месту са четири бода мање.

Ескишехир – Карабук 1:1

Горан Чаушић је одиграо цео меч за Ескишехир и постигао водећи гол у 62. минуту. Изједначио је Доминик Кумбела шест минута касније. Чаушићу је ово био трећи погодак на 12. мечу у сезони, а његов тим је тренутно 15. на табели са 13 освојених бодова.

Бешикташ – Акхисар 3:1

Акхисар ни осму узастопну утакмицу у шампионату није успео да реши у своју корист, па су сада на 11. месту са 17 бодова. Бруно Мезенга је за госте ушао у игру од 70. минута, али још увек није погодио мрежу ове сезоне.

1. Лига

Маниса – Бука 5:0

Маниса је на крилима сјајне партије Ненада Милијаша стигла до убедљивог тријумфа и изашла из зоне испадања. Сада су на 15. месту са 14 освојених бодова. Некадашњи репрезентативац Србије је постигао два гола, водећи главом у 4. минуту и погодак за 3:0 из пенала у 34. минуту. Одиграо је цео меч, а стигао је и да асистира код једног од погодака. Уписао је шест погодака у шампионату и тренутно је уз Бугарина Николаја Димитрова најефикаснији у екипи. Бранимир Субашић је у 52. минуту поставио коначан резултат, а из игре је изашао у 83. минуту. Био је највиши у скоку после корнера и уписао се у стрелце други пут у сезони. Никола Микић је одиграо цео меч.

Голови Милијаша и Субашића су на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=3cgFgzk30Zw

Анталија – Кајзери 2:0

Анталија се овом победом изједначила са Кајзеријем на другом месту по броју бодова, а за госте није играо Срђан Мијаиловић “Мићко“. Екипа Османлиспора је бодом на гостовању против Адане стигла до првог места са 29 бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Симурк – Баку 5:2

Марко Станојевић је одиграо цео меч за Симурк, а његов тим је први део сезоне завршио на четвртом месту са 21 освојеним бодом.

Нефчи – Араз одложено

Саша Стаменковић је нешто раније завршио јесењи део шампионата, јер је утакмица његовог Нефчија против Араза одложена. Нефчи је трећи на табели са осам бодова мање од водећег Карабага, али и утакмицом мање.

УАЕ

Арапска Гулф Премијер лига

Ал Наср – Ал Вахда 0:2

Иван Тричковски је био у саставу домаћих до 71. минута, али су гости славили на стадиону Рашид Ал Мактум у Дубаију головима Аргентинца Себастијана Таљабуеа. Ал Наср је пети на табели после 13. кола са 21 освојеним бодом.

Јужна Африка

ПСЛ

Кајзер Чифс – Мпамаланга 1:0

Бернард Паркер је одиграо цео меч за лидера шампионата. Екипа Кајзер Чифса има великих 15 бодова предности у односу на другопласирани Мамелоди Сандаунс, али и меч више.

Аустралија

А – Лига

Сиднеј – Велингтон Финикс 0:2

Сиднеј ни у четвртој узастопној утакмици није освојио три бода, што је утицало да падну на 5. место. Никола Петковић и Милош Димитријевић су одиграли свих 90 минута за домаћи тим, али су гости из Велингтона славили головима Нејтана Барнса.

Повезане вести

Leave a Comment