Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Ђердап – Црвена звезда, први меч четвртфинала Купа Србије

Црвена звезда је у недељу победила Рибницу трећи пут ове сезоне, а већ у уторак их чека нова утакмица – наставља се такмичење у Купу Србије, а ривал у четвртфиналу је Ђердап. Наш тим је ове сезоне већ одиграо један меч у Кладову, и остварио максималну победу, а сада ће покушати да уради исто, и дође до предности пред реванш меч, који је на програму већ у петак у Београду.

Одбојкашки клуб Ђердап је основан 1973. године, и углавном се такмичио у нижим ранговима такмичења, да би се у сезони 2011/12 пласирао у Прву лигу Србије, где је као дебитант заузео друго место, и изборио плеј-оф за улазак у Суперлигу Србије. Победили су Клек, па су тако постали чланови елитног ранга српске одбојке, и, ево већ трећу сезону играју у истом. У дебитантској сезони су остварили велики успех, освојивши друго место у регуларном делу такмичења, иза Црвене звезде, чиме су обезбедили учешће у Купу ЦЕВ. И у овом такмичењу су се добро показали, стигавши до осмине финала, где су елиминисани од турске екипе Малије Мили Пијанго. Ове сезоне су лоше стартовали, изгубили првих шест утакмица у Лиги, али су од преостале четири утакмице победили у три, и за сада изашли из „опасне зоне“. Подижу форму из меча у меча, а сигурно их не би требало потценити. Тога је свестан и тренер Звезде, Драган Кобиљски, који је за званични сајт нашег одбојкашког клуба изнео очекивања пред овај меч:

„Знамо да нас у Кладову чека једна тешка утакмица. Пре свега због тога што је у питању елиминациони систем такмичења, тако да немамо права на грешку. Из тог разлога морамо да будемо сконцентрисани и озбиљни и да тежимо да одиграмо на нашем максималном нивоу. Ђердап игра много боље него на почетку сезоне. Има одличног тренера и доста добро је попуњен на свим позицијама. Сигуран сам да имају доста мотива да нас победе и да покажу да оно што су прокоцкали против Партизана у шестом колу, да узму бод или два, да ће пробати то да исправе против нас.“

Истакао је и да опоравак Александра Гмитровића иде споро, али да се нада да ће се ускоро вратити у тим.

Црвено-бели су у серији победа, и након одличних партија у Европи, и домаћем шампионату, нема разлога да се тако не настави и у Купу Србије. Ђердап ће сигурно покушати да искористи исцрпљеност наших играча, али верујемо да неће успети у томе, пре свега због квалитета и борбености нашег тима, као и „дугачке клупе“. Црвена звезда је прошли пут имала подршку у Кладову, надамо се да ће тако бити и сада, па позивамо све навијаче, пре свега из Кладова и околине, да дођу у халу, и подрже наш тим, и помогну момцима да остваре нову победу.

Идемо до нове победе!

Први меч четвртфинала Купа Србије:

Ђердап – Црвена звезда,

СРЦ „Језеро“, Кладово, уторак, 23. 12. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment