Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

JSL 7. kolo: Zvezda:Metalac 2:0

Detalj sa meča C.zvezda:Metalac

Stadion: FK “Crvena zvezda”

Gledalaca: 11344

Sudija: Srđan Kaurin (Subotica)
CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Mikić , Adi , Đorđević , Tošić , Kadu , Milovanović, Isah, Vešović , Koroman i Kaluđerović .

Rezerve: Bajković , Ignjatijević , Bogdanović , Reljić , Jevtić , Trifunović, Perović.

METALAC : Bogunović, Pavlović, Nenadić, Otašević, Bajić, Krnjinac, Svojić, Adamović, Lukić, Simović, Misdongarde.

Rezerve: Mišić, Ćirković, Gojak, Krasić, Nikolić, Savićević, Stanojlović.

Crvena zvezda je u sedmom kolu Jelen Superlige savladala Metalac rezultatom 2:0, pred skoro 12.000 navijača od kojih je većina ostala i na kasnijem koncertu za pomoć Kosovu i Metohiji.

Golove za naš tim postigli su sjajni Kaluđerović i Brazilac Kadu, posle igre koja svakako ohrabruje s obzirom da je Crvena zvezda dominirala i tokom čitavog meča bila bolji i opasniji tim. Ujedno pobeda je ostvarena mnogo pre 90 minuta, što je uticalo na osmehe navijača.

2. minut, Zvezda je stvorila prvu odličnu priliku. Koroman je proigrao Milovanovića koji je sa dvadesetak metara odlično šutirao, ali je golman uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner.

4. minut, Koroman i Kadu su kombinovali po levoj strani, Brazilac je uputio centaršut ali je izblokiran i Zvezda je izborila i drugi korner na utakmici, nakon kojeg se nije desilo ništa opasno.

7. minut, prvi opasan napad Metalca po desnoj strani, nakon kojeg je lopta upućena u kazneni prostor. Najviši u skoku bio je napadač Metalca, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

10. minut, nakon prodora Koromana, Zvezda je izborila treći korner. Izveo ga je upravo Koroman, ali je odbrana Metalca dobro intervenisala.

13. minut, GOOOOOOOL! Kadu je fantastično proigrao Kaluđerovića kroz kompletnu odbranu Metalca, a ovaj smireno i rutinski savladao golmana Bogunovića.

15. minut, Milovanović je pokušao udarcem sa preko 30 metara, ali nije bilo većih problema za golmana Metalca.

17. minut, još jedna odlična lopta Kadua ovoga puta za Milovanovića koji se našao oči u oči sa golmanom Bogunovićem, ali je ovaj uspeo da zaustavi njegov udarac. Lopta se potom odbila do Kaluđerovića koji nije uspeo da pogodi gol. Velika prilika za Zvezdu, koja za sada dominira utakmicom.

24. minut, utakmica je ušla u nešto mirniju fazu i igra se uglavnom na sredini terena. U ekipi Metalca izvršena je prva izmena, Nikolić je zamenio povređenog Svojića.

29. minut, odlična kontra Crvene zvezde, Kadu je proigrao Isaha koji je povukao looptu, odigrao dupli pas sa Kaluđerovićem i našao se u odličnoj prilici, ali je njegov šut uspeo da ukroti Bogunović.

33. minut, po jedan žuti karton na obe strane. Najpre je Misdongard “ požuteo ” jer je šutnuo loptu nakon sudijskog zvižduka, a minut kasnije, iz poptuno istog razloga, žuti karton zaradio je Kadu.

39. minut, dugo je trajala akcija Zvezde, Tošić i Koroman su kombinovali na levoj strain, Koroman je uposlio Milovanovića koji je još jednom pokušao šutem sa dvadesetak metara, ali je bio za malo neprecizan.

42. minut, iznenada se ukazala šansa za Koromana koji je silovito šutirao sa 13 metara, ali je u poslednjem trenutku štoper Metalca stigao da ukliza i izblokira taj šut. Minut kasnije, solidna prilika za Mizdongarda koji je ponovo šutirao, ali je opet bio neprecizan.

45. minut, kraj prvog poluvremena. Zvezda zasluženo na odmor odlazi sa prednošću, koja je mogla biti i ubedljivija da su igrači Zvezde bili koncetrisaniji.

Počinje drugo poluvreme. Delije su se pobrinule da na severu osvane još jedna lepa koreografija.

48. minut, Koroman je petom proigrao Tošića koji je uputio loptu u peterac, ali ju je Kadu slabo zahvatio i šutirao pravo u golmana iz ne baš idealne pozicije.

50. minut, još jedna stopostotna šansa za Kaluđerovića, koji je dobio loptu u prostor,pretrčao svog čuvara ali je golman izleteo i uspeo da obrani njegov šut.

52. minut, dugo je trajao napad Zvezde, Tošič je u dva navrata centrirao, najpre nakon akcije sa Koromanom, a potom i nakon sjajne lopte Isaha. U završnici napada, Vešovič nije uspeo da lepo zahvati loptu i bio je izblokiran prilikom pokušaja šuta sa šest metara.

56. minut, GOOOOOOOL! Posle lepe akcije Koromana i Tošića na desnoj strani, Koroman je uputio oštar centaršut na drugu stativu. Vešović je glavom sjajno spustio loptu za Kadua, koji je uspeo da postigne pogodak i povećao prednost Zvezde na 2:0.

58. minut, kraći prekid meča da bi se ukazala pomoć Kaluđeroviću koji se sudario sa golmanom Metalca u punom trku. Mnogi su očekivali penal, ali je sudija odmahnuo rukom.

63. minut, Metalac je povećao pritisak i stvorio nekoliko nimalo bezazlenih prilika, ali su u par navrata bili izblokirani. Minut kasnije, Zvezda je napala preko Tošića, ali nije bilo veće opasnosti po gol protivnika.

67. minut, Koromana je zamenio Miloš Trifunović. Koroman nije želeo da se pozdravi sa Trifunovićem, već se odmah uputio ka svlačionici.

75. minut, Trifunović je sjajno uposlio samog Tošića na levoj strani, ovaj se uputio u kazneni prostor i umesto da šutira, pokušao je da pronađe nekog od saigrača, međutim lopta je prohujala kroz peterac nikoga ne zakačivši. Propala je još jedna dobra prilika.

79. minut, prekid meča da bi se ukazala pomoć Adiju koji se povredio.

81. minut, Dejana Milovanovića zamenio je Vladimir Bogdanović. Minut kasnije, Adi se vraća u igru, na olakšanje svih na stadionu.

83. minut, poslednja izmena u Zvezdi. Slavko Perović je ušao umesto Marka Vešovića.

88. minut, tempo je ponovo malo opao, iako Zvezda konstantno napada. U ovim trenucima, sever je veoma bučan.

90. minut, kraj utakmice. Zaslužena pobeda Crvene zvezde.

Повезане вести