Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Учинак Звездаша у 10. колу ЕЛ: Деби Адмирала, страшни Бјелица, од тренера само Сале у ТОП 16

Завршена је прва фаза Евролиге. Зна се ко ће наставити такмичење, проглашено је највеће изненађење, а статистика је избацила неке играче Звезде у први план.

А како су наши некадашњи играчи играли у последњем колу, прочитајте у нашој сталној рубрици.

У овом колу виђен је коначно и деби Демаркуса Нелсона, након повреде, уз страшну партију Немање Бјелице и солидне игре његовог презимењака Милка и Немање Недовића. Сале Обрадовић је доживео са Албом шокантан пораз од Цедевите и изабрао Звезду за противника у наредној фази, док се од такмичења опраштају Светислав Пешић, са Бајерном, и Миодраг Рајковић, са Урошем Николићем у Турову.

Кренимо редом…

РЕАЛ – ЕФЕС 90:70

Турци су отишли у Шпанију да покушају да дођу до победе и првог места у групи, а провели су се као боси по трњу. Реал их је без Родригеза савладао са 20 поена разлике, а у гостујућој екипи, солидну партију је пружио Милко Бјелица. Он је готово из кола у коло бележио исти учинак, а тако је било и овог пута, када је за 17:10 проведених на терену поделио треће место по корисности у својој екипи. Забележио је 9 поена (1/4 за један, 4/5 за два, 0/1 за три), ухватио 1 лопту и поделио две асистенције, за индекс 8.

АЛБА – ЦЕДЕВИТА 67:70

Калкулације или не, пораз Албе од Хрвата мало је ко очекивао. Они су водили током целог меча, а у финишу су гости преокренули и дошли до тријумфа, који није имао такмичарски значај за њих. Пораз за Албу јесте, јер су уместо на трећем завршили на четвртом месту на табели и на тај начин завршили у групи са Црвеном звездом. Саша Обрадовић ће на тај начин гостовати свом некадашњем клубу, по први пут у улози тренера…

ФЕНЕРБАХЧЕ – БАЈЕРН 87:81

А у Истанбулу, српски дуел. Обрадовић против Пешића, Бјелица и Богдановић против Штимца и Савановића. Исход очекиван. Турци су били бољи, а Немања Бјелица најбољи! Он је забележио 14 поена (4/5 за 1, 5/5 за два, 0/1 за три), имао 6 скокова, 3 асистенције и 1 украдену лопту, уз 2 блокаде и 3 претрпљена фаула, за само нешто мање од 24 минута на терену и индекс 25. Довољно за титулу најбољег играча утакмице. На другој страни, Владимир Штимац је забележио 6 поена (3/6 за два), уз 8 скокова, 1 асистенцију и 2 изгубљене лопте, за индекс 8. Провео је на паркету нешто мање од Бјелице. Тако ће екипа Светислава Пешића, са Савановићем, Ђедовићем, Брајантом, Шафарциком, Мекејлебом, Јаглом, потпуно неочекивано завршити такмичење након прве фазе, са веома лошим учинком.

bjelica

ПАО – БАРСЕЛОНА 67:80

У Грчкој – коначно деби Демаркуса Нелсона! Он је након дуге паузе због повреде коначно заиграо и остварио следећи учинак: 4 поена (2/3 за два), 3 скока, 5 асистенција, уз по два начињена и претпљена фаула, за индекс 10. Провео је на паркету 21 минут. И он ће по први пут играти против своје Црвене звезде у наредној фази Евролиге. Владимир Јанковић, син легендарног кошаркаша Звезде, Бобана Јанковића, ни на овом мечу није имао своје вече. Забележио је 9 поена, али уз веома лош шут (3/9 за два, 0/1 за три, 3/4 са линије пенала), уз уз 4 скокова и 2 асистенције, за индекс 6. На терену је провео више од 25 минута.

ВАЛЕНСИЈА – НЕПТУНАС 103:65

Валенсија се опростила од Евролиге декласиравши Нептунас и на тај начин га повукла са собом у амбис. У дресу домаћих, Немања Недовић је био солидан. Забележио је за 22:33 на паркету 11 поена (1/4 за два, 3/5 за три), уз 3 скока, 5 асистенција и 1 украдену лопту, за индекс 13.

ТУРОВ – АРМАНИ 96:101

Пољаци, предвођени Миодрагом Рајковићем са клупе, завршавају такмичење на последњем месту. Урош Николић је у тесном поразу од Арманија забележио 2 поена (1/4 за два), 3 скока и 2 асистенције, за нешто више од 10 минута на терену, за индекс 4.

Са следећим прегледом, доста краћим, видимо се у другој фази. Најјачи су о(п)стали!

Повезане вести

1 comment

mariachi дец 21, 2014 at 13:37

Jedva cekam tekmu protiv pao-a da pozdravimo naseg Admirala!!

Reply

Leave a Comment