Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда најпријатније изненађење Евролиге

Признања за одличне партије у Европи увелико стижу за тим са Малог Калемегдана. Познати кошаркашки портал “Eurohoops“ прогласио је Црвену звезду за најпријатније изненађење прве фазе Евролиге.

Црвено-бели су са учинком од шест победа и четири пораза постали први српски тим у историји Улебове Евролиге који је забележио позитиван скор у групној фази елитног такмичења. По две победе против Валенсије и Лаборал Куће, по једна против Галатасараја и Нептунаса, жесток отпор у дуелима са Олимпијакосом и мечеви на једну лопту у гостима против Нептунаса и Галатасараја уз чињеницу да је екипа Дејана Радоњића имала најбољу кош разлику у групи Д (+56), да је Бобан Марјановић МВП и најбољи скакач, а Маркус Вилијамс први асистент Евролиге, били су више него довољни разлози да специјализовани кошаркашки портал прогласи београдски тим за најпријатније изненађење најквалитетнијег такмичења у Европи.

10359400_829929680401263_2967659461461682345_n

 – Црвена звезда је без дилеме најпријатније изненађење прве фазе. Имају у својим редовима МВП играча Бобана Марјановића, имају једног од најбољих Американаца у лику Маркуса Вилијамса, а имају и талентоване клинце који су нова имена у Евролиги – Митровића, Калинића, Јовића и Дангубића. Играју најбољу и најтврђу одбрану у овом такмичењу и били су део најбоље утакмице првог дела сезоне против Галатасараја у Истанбулу. Црвена звезда ће по нашем мишљењу бити веома тежак противник за сваки тим у Топ 16 фази и они су озбиљан кандидат за пролаз у плеј-оф – речи су које описују београдски тим у оцени реномираног кошаркашког портала.

Противници Црвене звезде у групи Е, Топ 16 фазе Евролиге, биће Реал Мадрид, Барселона, Макаби, Панатинаикос, Галатасарај, Жалгирис и Алба. Црвено-бели прву утакмицу играју 2. јануара против Реала у Београду, а последњи меч је на програму 9. или 10. априла против Панатинаикоса, такође у Београду.

Повезане вести

Leave a Comment