Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице гостују у Суботици (понедељак, 19 часова)

Кошаркашице Црвене звезде покушаће да стигну до прве победе на гостујућим паркетима у сезони, а четврте укупно у овом шампионату. Најтрофејнији српски клуб гостује у Суботици против Спартака у понедељак. Утакмица 12. кола Прве женске лиге Србије игра се у Дворани “Дудова шума“ са почетком од 19 часова.

10423784_10152446008830952_2858147711515438824_nОвај сусрет је један од најважнијих у сезони за црвено-бели тим. Екипа Спартака је у досадашњих 11 кола забележила исти скор као и састав Драгана Вуковића (3-8) и једна је од директних ривала у борби за опстанак. Црвена звезда је у првом колу убедљиво славила на домаћем терену у Београду против Спартака резултатом 89:40, па то представња и додатни мотив за славни клуб да и на гостовању у Суботици пружи одличну партију и победом се одлепи од екипа које су у доњем делу табеле. И поред пораза у Крагујевцу против Радничког, црвено-беле нису разочарале игром. Бориле су се током целе утакмице, али је расположени противник успео да слави захваљујући бољем шуту на домаћем терену. Александра Катанић пружа сјајне у континуитету, док подршку има од Снежане Богићевић и Мина Ђорђевић. Милица Бојовић стално напредује, а могућности Невене Наумчев, Иване Катанић и Јоване Вучетић су велике, па се очекују још боље игре овог важног тројца у Звездином саставу. О партијама Александре Катанић довољно говоре пласмани у топ 10 у чак четири статистичке категорије. Други је асистент лиге (5,5 по мечу), шести стрелац (17,2 поена), шести крадљивац лопти (2,6 у просеку) и осми скакач лиге (8,5 по утакмици).

Екипа Спартака је у досадашњем току сезоне савладала Бор, Шабац и Србобран, екипе из доњег дела, а постале су знатно јаче доласком искусне Монике Веселовски (37), својевремено једне од најбољих кошаркашица Црвене звезде. Она је у четири утакмице ове сезоне бележила 20,8 поена, осам скокова, четири асистенције и 3,3 украдене лопте. Поред ње носилац игре је и нешто млађа Рада Видовић (35), која такође има одличне бројке. У седам сусрета бележила је 18,1 поена, 8,6 скокова, 3,1 асистенције и 2,4 украдене лопте. Заустављање ове две доминантне играчице биће врло важан задатак за црвено-беле кошаркашице, које су више него дупло млађе од поменутог ударног тандема Спартака. Треба обратити пажњу и на Санелу Сутуровић, која је битан шраф у суботичком тиму.

Иначе, Спартак је по индексу корисности најслабији у лиги, а једину предност, и то малу у односу на београдски тим имају у шуту за три поена и украденим лоптама, док су губиле знатно мање лопти од црвено-белих. Са друге стране Црвена звезда је изразито успешнија у скоку, асистенцијама, проценту шута за два поена, блокадама и са линије слободних бацања.

Ово је један од ретких терена ван Београда, где Звезда апсолутно може до победе и прилику за то треба у потпуности искористити. Најмлађи тим у лиги се до сада храбро борио против знатно искуснијих клубова, и било би лепо да Звезда победом заврши ову турбулентну годину, која је била обележена борбом за трофеје, а касније одласком читавог првог тима и наставком битисања са најмлађим саставом у историји клуба.

                                                          Спартак – Црвена звезда

                                                  12. коло Прве женске лиге Србије

                                                  понедељак, 22. децембар 2014.

                                          Хала Дудова шума – Суботица, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment