Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Динамо Панчево – Црвена звезда

После пораза у Бакуу од екипе Локомотиве у оквиру Купа ЦЕВ који је значио крај овогодишњег такмичења у Европи, обојкашице могу максимално да се посвете домаћем првенству. У оквиру 10. кола Wiener Städtische Суперлиге Србије гостоваће у Панчеву, екипи Динама. Ове две екипе већ су одмериле снаге  ове године, у првом колу, када је Звезда славила у ,,Шумицама“ са 3:2.

Прошле године Панчевкама и није ишло тако добро. Имале су 14 пораза и четири победе и само захваљујући бољој сет разлици од Јединства из Ужица успеле су да избегну бараж и изборе своје место међу десет најбољих за ову сезону. Међутим, тим је знатно појачан и то за сада даје резултате. Од звучнијих имена стигле су Бојана Радуловић (техничар) и Јелена Лазић (примач сервиса). На девет одиграних утакмици изашле су као победници пет пута и то је тренутно довољно за  шесту позицију. Поменута Јелена Лазић је  најбољи поентер тима са просечно 16,5 поена по утакмици, док је Бојана Радуловић проглашена са најбољег играча месеца октобра. Имају у својим редовима и једну бившу играчицу Звезде, Јелену Новаковић (коректор, 18 година).

Црвено-беле су завршиле први део првенства са скором 7-2 и на другој су позицији, иза Визуре. Николина Лукић није била у саставу у Бакуу, али су и она и Љубица Кецман спремне за ову утакмицу, и у најјачим саставом од почетка сезоне гостоваће Динаму. У Панчеву их не очекује нимало лак задатак, поготову ако се узме у обзир резултат те прве утакмице, као и чињеница да су плаво-беле успеле да савладају Тент и Јединиство из Старе Пазове.
Ово ће бити последња првенствена утакмица у овој години за наше одбојкашице, а до почетка 2015, очекују их две утакмице у Купу, са Јединством из Старе Пазове (23.12. у Пазови, 26.12. у Београду).

Утакмица је на програму у суботу, 20.12.2014. године у 16h,  Хала спортова ,,Стрелиште“.

Повезане вести

Leave a Comment