Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Одсуство публике велики хендикеп, али морамо бити на највишем нивоу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком ће у петак од 19 сати пред празним трибинама дворане Пионир дочекати екипу Лаборал Куће у последњем колу Д групе Евролиге. Иако се меч игра без присуства публике, Црвена звезда је у уторак пустила у продају симболичне улазнице које се по цени од 300 динара могу купити на свим пословницама Евентима. Целокупна акција потекла је после неправедне одлуке дисциплниског судије Евролиге којом је Црвена звезда Телеком кажњена са 50.000 евра.

Треба истаћи да је само за данас (четвртак, 18. децембар) омогућена куповина ових улазница и путем интернета, односно преко сајта њњњ.евентим.рс , а још једном подсећамо да ће сав приход од ових улазница бити искоришћен за плаћање ове неправедне казне. Уколико буде уважена жалба Црвене звезде на ову одлуку, која је данас послата жалбеном већу Евролиге, сва средства биће усмерена за потребе породице погинулог навијача Звезде, Марка Ивковића. Такође, уколико новчане казне и Црвене звезде Телеком и Галатасараја остану на снази, први човек црвено-белих Небојша Човић је предложио да цео тај фонд буде прослеђен породици Марка Ивковића. Челници Евролиге су начелно прихватили овај предлог, али још се чека званична потврда.

Посебно наглашавамо да испред дворане Пионир за време утакмице није планирано нити организовано било какво окупљање. Иако су поједини медији то пренели, још једном истичемо да испред београдског храма кошарке неће бити постављања великог видео бима и организованог праћења утакмице.

Добро је познато да иако у хали Пионир неће бити публике, кошаркаши Црвене звезде неће бити сами. Акција под називом „Да ниједна столица не буде празна“ наишла је на сјајан ођек. Велик број фотографија, које ће бити постављене на столице Пионира, је стигао на адресу клуба. Сви они који желе да на симболичан начин буду присутни у Пиониру могу да у просторије клуба на Малом Калемегдану донесу своје одштампане фотографије у боји у формату А4 и на тај начин пруже подршку својим љубимцима.

Чињеница је да ће меч са Лаборал Кућом бити одигран у специфичној атмосфери, али тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић се нада да то неће пореметити екипу:

Сви смо свесни да је подршка навијача нашем тиму, који је најмлађи у Евролиги, од великог значаја. У свим мечевима које смо одиграли на нашем терену смо имали прилике да уживамо у фантастичном амбијенту који су увек приређивали наши навијачи. Нама је таква подршка давала посебан импулс на терену, да у сваком том мечу извучемо максимум и пружимо добре партије. Овакву околност и чињеницу да играмо без публике наш противник ће сигурно пошкушати да искористи и та чињеница ће у односу на све остале наше ривале сигурно за њих бити предности. Без обзира на то ми морамо да будемо на највишем могућем нивоу и да покушамо да добром партијом задовољимо наше навијаче који овог пута неће бити у хали, али ће сигурно срцем бити уз нас – почео је причу Радоњић.

Иако су обе екипе обезбедиле учешће у ТОП 16 фази, стратег црвено-бели истиче такмичарски карактер дуела са Лаборал Кућом:

Утакмица се игра за пласман, то ће бити борба за друго место у Д групи – рекао је Радоњић и потом настaвио са анализом ривала:

Екипа Лаборала направила је доста промена. То је врло искусан тим састављен од веома квалитетних играча, а по буџету је далеко испред нас. После наше победе у првом мечу, они су реаговали јако квалитетно, победили су убедљиво Олимпијакос и нанели му једини пораз до сада у групи, а тријумфом против Валенсије у прошлом колу обезбедили своје место међу 16 најбољих тимова Европе. Ангажовањем Бегића после повреде Хамилтона направили су велики искорак и тиме су показали какве су њихове амбиције. Такође, прича се пуно око одласка Ертела, али он је и даље у тиму и постоје назнаке да може да остане до краја сезоне, а они су за сваки случај довели Џејмса, најбољег стрелца грчког шампионата. То је сада поприлично другачији тим и по саставу, али и по квалитету игре у односу на наш први меч.

Пред дуел са тимом из Виторије Радоњић није скривао победничке амбиције:

Ми се припремамо као и за сваки други меч, дакле само са једном идејом, а то је да славимо. Потрудићемо се да против Лаборала одиграмо још једну добру утакмицу, да освојимо још два нова бода и да одличну игру коју смо пружили у досадашњем делу такмичења надоградимо и освајањем другог места у Д групи.

Звездин стратег је истакао да су сви играчи здрави и потпуно спремни за утакмицу и нагласио да и поед чињенице да ће трибине бити празне посебна мотивиција неће бити потребна, јер је сваки меч у Евролиги за овај млади састав Звезде велики изазов:

Креирамо такву филозофију да у сваком мечу идемо на победу. Играјући Евролигу против тако квалитетних противника прилично је лако мотивисати екипу. Мислим да је свима јасно да је одсуство публике велики хендикеп, али морамо и ту ситуацију да превазиђемо – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

ds дец 19, 2014 at 15:43

Slazem se i sa onima koji kazu da Zvezda treba da ide na pobjedu,i ona nije upitna jer smo iz razbili kod kuce,istina bez publike je teze a i umor nas hvata.Medjutim,i da toga ima mozda bi trebali da kalkulisemo.Grupa F je laksa,a i ponovni susret sa Galatom nije dobar,to moze da postane jos ozbiljnije.Ne trebaju nam nova stradanja,niti osveta,pored tih groznih scena koje ce se sigurno desiti to ide i na stetu kluba,ugled,tuzice nas zbog organizacije,novcane kazne i utakmice bez publike,a naravno znamo kako se ophode prema nama,pa me ne bi cudili i da nas izbace iz takmicenja.Pored tog najvaznijeg razloga,opet ponavljam grupa je laksa i mozda bi uz jos jedno dobro pojacanje imali i cemu da se nadamo.A s druge strane moramo da mislimo i na igrace,jer znam da cemo mi davati maksimum na svakoj utakmici time se trositi i rizikovati povrede.

Reply

Leave a Comment