Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши у осмини финала Купа изазивача

У реванш мечу шеснаестине финала Купа изазивача, одбојкаши Звезде су дочекали финску екипу Лоиму Раисио. Црвено-бели су остварили нови тријумф – 3:1 (16:25, 25:19, 25:23, 25:17), и тиме се пласирали у осмину финала овог такмичења.

Фински тим је боље отворио овај меч, направио серију од 4:0, па је тренер Звезде, Кобиљски, већ у раној фази сета затражио тајм-аут (2:6). На првом техничком тајм-ауту, гости су имали пет поена предности (3:8). Наставили су Финци са добром игром (4:11), а наш тим никако није успевао да дође до своје игре. Лоиму је одржао ову предност до другог техничког тајм-аута (9:16). Поен за госте и након паузе, а Звезда затим везује три поена, па је и тренер гостију затражио тајм-аут (12:17). Лоиму одговара са два узастопна поена, а затим и мирно приводи сет крају – 0:1 (16:25).

Звезда осваја прва два поена у другом сету, и пропушта неколико прилика да повећа предност. Одличан сервис Копривице враћа Звезду на +2, а одлично сервира и Буцуљевић пред одлазак на први технички тајм-аут (8:5). Пришли су гости на поен заостатка, играло се поен за поен неко време након тога. Околић постиже ас поен, сигуран је и тројни блок Звезде, па наш тим увећава предност (15:11), а на други технички тајм-аут одлази са +3 (16:13). Поен за Звезду и након паузе. Црвено-бели користе одличне сервисе Стоиловића да увећају предност (20:15). Запретили су гости са два везана поена (22:19), али то је све што су успели да ураде у овом сету, јер наш тим долази до пет сет лопти, а Благојевић користи прву – 1:1 (25:19).

Неколико грешака нашег тима на почетку трећег сета (2:5). Звезда везује три поена након тога, и долази до изједначења. Гости одлазе на први технички тајм-аут са мининалном предношћу. Одличним сервисом Стоиловића, Звезда прелази у вођство (9:8). Водио је наш тим неко време, али гости преокрећу резултат, и одлазе са минималном предношћу на други технички тајм-аут (15:16). Два поена за Звезду након паузе. Играло се поен за поен након тога да би Звезда блоком дошла до два поена предности (22:20), а убрзо и до две сет лопте. Одбранили су гости прву, имали контру за изједначење, али су погрешили – Звезда је повела са 2:1 (25:23).

cz-loimu_02

Изједначено на почетку четвртог сета. Одбојкаши Звезде спашавају „изгубљен“ поен, а затим блоком освајају два узастопна поена (7:4). Црвено-бели одлазе на први технички тајм-аут са два поена вишка. Стоиловић одлично сервира након паузе, и приморава тренера гостију да већ други пут у овом сету затражи тајм-аут (10:6). Пауза није пореметила Стоиловића, који осваја још један поен. Ипак гости везују три поена након тога, и враћају се у меч (11:9). Звезда се убрзо враћа на +5 (15:10), а одлази са 4 поена вишка на други технички тајм-аут. Два поена за госте након паузе, али се Звезда брзо враћа на +4 (20:16), а затим и додатно увећава предност, и долази до седам меч лопти, а користи већ прву, и уз одушевљење у „Шумицама“ осваја сет, и побеђује у овом мечу – 3:1 (25:17).

У победничкој екипи најефикаснији је био Филип Стоиловић са 22 поена, док је код гостију најрасположенији био Сивула са 26. У наставку можете погледати комплетну статистику са овог меча преузету са званичног сајта нашег одбојкашког клуба:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЛОИМУ РАИСИО 3:1 (16:25, 25:19, 25:23 и 25:17)
Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 400. Судије: Емироглу (Турска) и Јовчев (Бугарска). Трајање меча: 103 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 9, Јевтић (либеро), Стоиловић 22, Копривица 10, Милутиновић 8, Мартиновић, Кецман, Благојевић 15, Буцуљевић 2. Нису играли: Ђурђевић, Стефановић и Нејић. Тренер Драган Кобиљски.
ЛОИМУ РАИСИО: Пелтонен, Т. Румпунен 10, О. Румпунен 12, Клајн 13, Сивула 26, Куки (либеро), Боричев, Сихвонен, Јунтура 1, Мастерсон 5, Рантанен (либеро). Тренер: Хенри Туми.

Црвено-бели су на овај начин прошли у осмину финала Купа изазивача, у коме ће играти против мађарског тима Фино Капошвар.

Браво, мајстори!

Повезане вести

Leave a Comment