Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Стигло још једно „анонимно“ писмо фудбалера Црвене звезде, оптужбе све озбиљније!

Након првог, јавности је стигло и друго анонимно писмо са Маракане. Овога пута само на адресу Mozzart Sporta.

Преносимо га у целости…

„На почетку другог „анонимног“ писма желим да вам захвалим што сте имали храбрости да пренесете истину с Маракане и што је доказано да је фудбалска Србија још увек жива. Желим да „захвалим“ и свима онима који баш тај дан нису „отворили сандуче“, али и оним „медијским радницима“ (немерно их нећу назвати новинарима, пошто је то велика похвала за њих) коју су полетели у скуте „газди“ и обећали му да ће све заташкати. Господо, нисте успели! И немојте туговати пошто сте тренутно само играчка у рукама „газде“, који је све сараднике „пустио низ воду“. Да ли очекујете другу судбину?

Истина је толико снажна да је процурила и поред притиска „газдиних“ пријатеља који су покушавали да регулишу ствари, а чак ни „савети“ (читај: претње), неким уредницима нису дали резултате. Хвала им за храброст и они су најзаслужнији што је обичан свет сазнао ко и како ведри и облачи по Маракани, тако да сада више нема ћутања ни по једном питању. Нека се сазна истина, па ако је толико све тужно да Црвена звезда игра у Београдској зони, сигуран сам да много играча довољно воли наш дрес да би играли у „кругу двојке“. И то је мања срамота, него да „велика играчка величина“ без дана фудбалског стажа на Маракани ведри и облачи и гура Звезду у још веће блато. Додуше, и у Фудбалском савезу је „шефовао“, а да у ЦВ-ју није имао НИЈЕДАН наступ за репрезентацију. Тај податак га много боли… У тим годинама није постојао неко као он, да му „намести“ неки пријатељски меч на неком Кирин купу… Да ли, „газда“, имаш комплекс због „кромпира“ у колони „репрезентативни наступи“?

Ко је саставио одговор на моје писмо треба озбиљно да се запита за своју интелигенцију, поготово ако има титулу „доктор”, пошто се позвао на рушење имиџа клуба. Зар није веће рушење имиџа што радници немају за хлеб и лекове, што играчима дугујете XY плата, што Звезда дугује 50-60.000.000 евра, што смо у најгорој ситуацији у историји клуба… Ако ће мојим одласком да све постане „мед и млеко“, одох још данас… Ипак, мислим да кофере треба да пакује „газда“ који свакодневно „прозива“ раднике, стручни штаб и фудбалере да оду на неко боље место, позивајући се на премијера Вучића који га је „молио“ да помогне Звезди. Докле ћеш да лажеш?

Од када је прво писмо изашло у медијима искрени пријатељи су се забринули за моју безбедност. Хвала им на томе… Знам да наш „генсек“ има велику моћ у криминогеним круговима, да зна све „јаке играче“, да има везе у полицији (сам се хвалио), да је проблеме решавао и „прангијама“, али свима и њему поручујем: Није пријатно када се замериш човеку који у радном столу крије пиштољ, али сам свестан да храбрости имам довољно, да издржим све притиске… Победник ће бити само један. Он је фаворит. Засад… Да ли си пиштољ с Карабурме понео на Маракану?

Лажима „добро упаковани“ господин планира да ороби Звезду и у наредном прелазном року. Сабирају се проценти и спрема се продаја деце. И то све преко добро разрађеног „калупа“… Волео бих само да медијима „газда“ објасни како је натерао голмана Рајковића да потпише да сарађује са менаџером Зораном Стојадиновићем, а после неколико сати је тај исти човек (некадашњи спортски директор Звезде) тужио клуб, али и наговорио своје играче да учине исто. Да ли је то случајно „газда“?

Ако на то питање „газда“ да одговор који никоме неће повредити интелигенцију, спреман сам да потпишем за било ког менаџера, с којим он сарађује. Зар други и постоје у Звезди и око Звезде?

Џаба је „газда“ покушавао да са мог писма склони пажњу, „отворивши“ душу приликом гласања за председника Звезде. Није „газда“ успео, али зато је у монологу заборавио да објасни присутнима због чега је мала излазност и зашто је присиљавао радну заједницу да гласа, када за то нема право. Има ли „газда“ неки одговор?

Од када је почела прича око избора за председника Црвене звезде било је јасно да ће на место првог човека клуба доћи човек који ће бити само „други човек“, а да се „газда“ одавно зна… Господин Светозар Мијаиловић (занимљиво презиме) познат је као скроман добродушан човек, који воли Звезду, али волео бих да нам „газда“ да одговор на једно питање. Да ли је Светозару Мијаиловићу опростио дуг као главнокомандујући у клубу од 300.000 динара и због чега?

Никада нисам у борбу кретао са сазнањем да имам јаку војску иза себе, већ због идеала… Надам се да неће бити по оној Чорбиној „за идеале гину будале“, али ми прија што су велике фудбалске величине стале уз мене… Хвала им. Ко је од спортских великана уз тебе, од навијача, од пријатеља?

Истине ради, желим да напоменем да моја писма нису дошла из „кухиња“ Душка Вујошевића, Толета Караџића, Драгана Ђурића, Дејана Анђуса или било кога другог. Дошла су из наше муке и из жеље да обични људи виде ко води Звезду. Да ли ћеш и ти „газда“ рећи истину?

П.С. Нисам истицао љубав према Звезди, пошто се она у мом случају подразумева, а неко се само зове „газда“.

П.С.1. „Газда” покушава код најватренијих навијача да направи упориште, али глума „ала Срећко Шојић“ (обећава,обећава и само обећава) слабо даје неке резултате…“

Повезане вести

5 comments

pera дец 15, 2014 at 21:03

A da vi gospodo sednete i razjasnite sve ovo izrečeno sa Terzićem koji je očigledno babaroga. poštujem i njegovu odluku da u ovom trenutku stane na bedem kluba sa tolikim dugom ali samo pod jednim uslovom da kao Čović jasno i glasno stavi sve od finansija pa nadalje na uvid javnosti. Narod kaže nije sramota nemati gaće ali je sramota da su prljave kad ih možeš oprati. Dakle gospodo podržavam ja i bivše igrače koji bi da pomognu klubu ali neka se angažuju oko njega ali ne samo da ga kritikuju nego da pomognu da se reše problemi. Apelujem na veliki front Zvezdaša koji normalno moraju da povedu bivši fudbaleri jer oni imaju i obaveze i prava veća od svih. Dakle formiranje udruženja bivših fudbalera kluba koje će sebi staviti jedini cilj a to je ozdravljenje kluba u kome su dobili i ime i prezime.

Reply
Cincar дец 15, 2014 at 18:25

Sta je anonimni (pisac) hteo da kaze? Da Terzic „vedri i oblaci“ u Zvezdi. Pa u cemu je problem, to treba neko da radi. Da se zna ko je gazda i ko ce da odgovara. Anonimnom piscu se ne svidja Terzic, pa sto ne rece koji je taj sto moze da radi bolje od Terzica. Ne svidja mu se Terzic ssto nije igrao za reprezentaciju??? Pa imali smo dva reprezentativca u ulozi predsednika, pa je za vreme njihovog mandata napravljen ovoliki dug.
A sto se tice Rajkovica, ako nece Terza neka kaze Rajkovic.
Ako sam razumeo, zamera Terzicu sto je oprostio dug predsedniku Mijailovicu od 300.000 dinara. E ako je to tacno, to je vec problem. Neka se izricito trazi od obojice (Terzica i Mijailovica) da odgovore.
Sto se tice plate radnicima, pitanje je da li Terzicc nece, iz obesti, da im plati, ili, mozda, nema para.
Sve u svemu, dva anonimna pisma kojim se zeli da se napravi lom u Zvezdi, NEDOBRONAMERNA i, rekao bih, bez veze.

Reply
Vucko дец 15, 2014 at 17:22

Dzoni jeste prgav igrac i covek, ali ga cenim sto je bez dlake na jeziku. Ne znam da li ga je poturio Kokeza, ili neko drugi, ili covek „samo“ voli Zvezdu, pa zbog toga ovo radi, ali moju podrsku ima. Terzicu odlazi!!!

Reply
marko дец 15, 2014 at 14:55

Polako postajemo FK Anonimusi! 😆
:facepalm:

Reply
dejo дец 16, 2014 at 14:46

Mislim da Marko nismo Anonimusi ,ovo je dobro da se zna samo kakvog covjeka nasa Crvena Zvezda ima na celu zbog toga me zaboljese i ove ruke vise od pisanja zasto ne trazite neko da kupi nasu Crvenu Zvezdu ima jedna CIRBICI -Kineska gradjevinska najbolja konpanija zasto ne bi ona kupila nasu Crvenu Zvezdu a ta konpanija bi mogla nam i napravit novi stadion i finansije nase Crvene Zvezde bi mogle bit izmirete to bi bio dobar posao za nasu Crvenu Zvezdu a ne ovo sada stanje postavit cu ti jedan zavrseni projekat https://www.youtube.com/watch?v=zn_lcpj4Z8E ovo ti je u tvojoj zemlji Marko jedan most i sad ja tebe pitam da li treba da nasu Crvenu Zvezdu da kupi CIRBICI – kineska konpanija koja radi ogromne projekte jedan od njih je cuces i most koji povezuje Kinu i Hong Kong ❓ ❓ ❓ ❓ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply

Leave a Comment