Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Хвала Грцима на гостопримству

Иако су одиграли још један фантастичан меч, кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да направе подвиг у Пиреју и савладају славни Олимпијакос. Ипак, с обзиром да су већ испунили зацртани циљ и обезбедили пласман у Топ 16 фазу Евролиге, изабраници Дејана Радоњића се из Грчке враћају задовољни и пуни позитивних утисака.

Звездин капитен Лука Митровић рекао је да су он и његови саиграчи уживали у пријатељском амбијенту који су направили навијачи оба клуба:

– Амбијент је био заиста прелеп и због тога желим да се захвалим Грцима на узвраћеном гостопримству. Иако ова утакмица није имала резултатски значај, играње у оваквој атмосфери за екипу као што је наша значи много. Ово је једна велика школа и још једно стечено искуство, с обзиром да смо играли против једног од најбољих тимова у Европи. Навијачи Олимпијакоса и Црвене звезде су још једном показали добре односе, а дресом са именом Марка Ивковића и букетом цвећа домаћи су учинили заиста прелеп гест – није могао да сакрије одушевљење Митровић.

Перспективни крилни центар црвено-белих истакао је да његова екипа може бити задовољна приказаном игром у дворани Мира и пријатељства:

– Мислим да, када се подвуче црта после овог дуела, можемо да будемо задовољни. Не свим сегментима игре, али већином да, највише одбраном. Баш смо коментарисали у свлачионици да је Олимпијакос на око седам минута до краја постигао само 37-38 поена, а стварно је тешко свести екипу таквог реномеа на тако мали број кошева. Понављам, одбрана је била доста одбрана, а у нападу је мало шкрипало. Имали смо и доста изгубљених лопти што је проузроковано и њиховом добром одбраном, као и нашом лошом селекцијом. На крају је пресудило њихово искуство, тачније Спанулис који је постигао тројку уз фаул. У сваком случају, можемо да будемо задовољни – рекао је Митровић, а потом се осврнуо на наредни меч у најелитнијем европском такмичењу, који ће бити одигран у неуобичајеном амбијенту:

– Дуел против Лаборал Куће биће одигран у специфичном амбијенту, пред празним трибинама. То је стварно чудно за било који евролигашки меч, али и поред тога, пошто је то утакмица за другу позицију у групи, желимо да наставимо низ добрих игара на евросцени. Победа ће нам сигурно много значити на пољу самопоуздања, пред мечеве који нас очекују у Топ 16 фази – закључио је Митровић.

Ништа мање задовољан није био ни Звездин организатор игре Стефан Јовић, који је честитао саиграчима на добром издању у грчкој престоници:

– Очекивали смо тврду утакмицу. Остаје жал за победом јер смо контролисали резултат готово свих 40 минута, а на крају су две тројке Олимпијакоса решиле овај интересантан дуел. Ипак, честитам саиграчима на добром мечу из којег треба да извучемо поуке и спремимо се за наредни изазов, а то је Игокеа. Желимо да наставимо где смо стали – нагласио је Јовић.

Српски репрезентативац такође је најавио да ће он и његови саиграчи максимално озбиљно приступити мечу са шпанским представником:

– Без обзира то што сви потенцијрау да смо прошли у Топ 16 фазу, нама је сваки меч, пре свега за уигравање. И против Лаборал Куће, као и у сваком другом мечу ћемо ићи на тријумф и остаје нам само да покажемо игру коју смо недавно показали у Виторији – оценио је сјајни плејмејкер.

Повезане вести

Leave a Comment