Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

JSL 7. kolo:Crvena zvezda-Metalac (GM)

C.zvezda:Metalac 3:0 - 2009/10

U okviru 7. kola Super lige Srbije naši fudbaleri sastaće se sa ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca. Pored samog fudbalskog susreta, meč će obeležiti i koncert koji će biti održan nakon utakmice. U organizaciji grupe građana „Delije – sever“ održava se koncert za pomoć Kosovu i Metohiji.

Istorija susreta našeg kluba sa ekipom Metalca započela je tek u sezoni 2009/10 kada su Milanovčani prvi put nastupili u srpskom elitnom fudbalskom rangu. Međutim i to je bilo sasvim dovoljno da gosti u nedeljnoj utakmici mnogo zaduže naš klub. U prvom susretu koji je odigran na našem najvećem stadionu u jesenjem delu sezone, fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su rutinsku pobedu od 3:0, da bi tokom proleća naš tim kao lider šampionata poražen u Kragujevcu rezultatom 2:1. Susret je obeležio pobedonosni pogodak Metalca u zaustavnom vremenu u trenucima kada je naš tim svim silama pokušavao da dođe do pobedonosnog pogotka. Nakon tog susreta sadašnji selektor srpske fudbalske reprezentacije Vladimir Petrović Pižon smenjen je sa mesta šefa stručnog štaba crveno-belih.

Kada je reč o timu koji će Aleksandar Kristić suprostaviti gostima iz Gornjeg Milanovca, izvesno je da će na golu biti Saša Stamenković, poslednju liniju odbrane činiće povratnik u tim, kapiten Slavoljub Đorđević i fantastični Li Adi, po bokovima sigurni su Nikola Mikić (pošto će najbolji srpski desni bek Pavle Ninok najverovatnije zbog bolesti propustiti susret) i Duško Tošić. Mesta u veznom redu zauzeće Aval Isah i sve bolji Dejan Milovanović, Po bokovima gol gostiju ugrožavaće Kadu i Marko Vešović, dok će najistureniji biti Miloš Trifunović i Andrija Kaluđerović.

Pored navedene jedanaestorice, Metalcu će se u velikom broju suprostaviti i navijači crveno-belih. Treba napomenuti da zbog koncerta godišnje propusnice za severnu tribinu neće važiti, dok zainteresovani za koncert sa zapadne i istočne tribine mogu pratiti susret sa godišnjim propusnicama, dok ukoliko žele pratiti koncert moraju kupiti kartu.

Повезане вести